Rozdiely medzi zárobkami mužov a žien sú stále výrazné
08 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Hoci sa rozdiely v príjmoch mužov a žien na Slovensku za ostatné roky znížili, sú stále pomerne výrazné, informuje spravodajská televízia Ta3.

Tá čerpala z informácií NBS.

Ako je to vo V4

Rozdiel v hodinových príjmoch mužov a žien v roku 2020 bol na Slovensku na úrovni 15,5 percent.  V Českej republike dosiahol 16,1 percenta a v Maďarsku 15,6 percent. Medzi krajinami V4 výrazne vyčnieva Poľsko, kde bol tento rozdiel iba 4,8 %.

"Aby sa platy mužov a žien vyrovnali, ženy by museli za každú odpracovanú hodinu odpracovať navyše ďalších približne deväť minút," uviedla Ta3.Tento rozdiel sa na Slovensku od roku 2015 znížil o 4,3 percenta, kým v Českej republike o 5,4, v Poľsku o 2,6 percenta, no v Maďarsku sa zvýšil o 2,7 percenta.

V ktorých oblastiach dominujú ženy

Ta3 informuje, že v rámci priemyselnej výroby pracuje cez 208 tisíc žien, v oblasti veľko/maloobchodu 177 tisíc a v oblasti sociálnej pomoci a zdravotníctva cca 164 tisíc žien. Vo verejnej správe a obrane pracuje 113 tisíc žien, v oblasti cestovného ruchu 67 tisíc žien. Vedie jednoznačne zdravotníctvo, sociálna pomoc a vzdelávanie.

Kde stretnete žien pomenej

Celkom logicky ide o stavebníctvo, dodávky energii, či doprava a skladovanie.

Odkaz Mariána Kuffu Slovensku a svetu: Nedajte sa do nenávisti !
Známy slovenský rímskokatolícky kňaz, štatutár občianskeho združenia Inštitút Krista Velkňaza Marián Kuffa vo svojom videu približuje kresťanský pohľad na aktuálnu situáciu súvisiacu s vojnou na Ukrajine. Striktne odmieta akúkoľvek nenávisť voči... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Emanuel Orban

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik