Ministerstvo zdravotníctva priznáva problém - nebude na platy?
08 | 03 | 2022 I Eka Balaskova

Časť nemocníc od štátu nedostalo peniaze, ktorými by malo vyplatiť covidové príplatky pre zdravotníkov.

Denník SME informuje, že v hre môžu byť aj posunuté výplatné termíny.

Preplácanie viazne

Počas pandémie majú zdravotníci na covidových oddeleniach nárok na príplatok k mzde 7 eur. Ten následne nemocniciam prepláca ministerstvo zdravotníctva. To však v tomto roku údajne viazne, informuje SME.

Nie je to malá suma

Rezort zdravotníctva sklz priznáva a odôvodňuje ho tým, že termíny od všetkých nemocníc dostali po termíne. Podľa Asociácie nemocníc Slovenska, ak štát neuvoľní cca 10 miliónov eur, bude problém s výplatami. Ministerstvo financií to podľa denníka SME zatiaľ komentuje len tým, že žiadosť regitruje.

Dokedy budú mať zdravotníci nárok?

Ako píše denník SME, príplatky si môžu nárokovať, kým počet covidových pacientov v nemocniciach neklesne pod tisícku. Zatiaľ ich je na lôžkach stále okolo 2500. Z odhadov odborníkov vyplýva, že pod "magickú" tisícku by sme sa mohli dostať už koncom marca.

Súd s Mariánom Kotlebom je odročený
Dnes, 8. marca, si mal Marián Kotleba vypočuť definitívny rozsudok v kauze šeky. Termín pojednávania bol podľa SME odročený. Za mreže však možno pôjde - čaká ho nové stíhanie. Extrémista Či však bude potrebné použiť nové trestné stíhanie sa... Čítať ďalej
08 | 03 | 2022 | Eka Balašková

Článok nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik