Rusko vraj najíma do vojny na Ukrajine sýrskych žoldnierov
07 | 03 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Rusko do vojny na Ukrajine údajne verbuje sýrskych žoldnierov, ktorí majú skúsenosti s vedením boja v mestách. S odvolaním sa na amerických predstaviteľov to napísal The Wall Street Journal, informujú ceskenoviny.cz.

Moskva, ktorá 24. februára začala inváziu na Ukrajinu a stretla sa s nečakane tvrdým odporom, začala v posledných dňoch najímať sýrskych bojovníkov, aby ich využila na prevzatie kontroly nad mestskými oblasťami, povedali americkému denníku štyria nemenovaní americkí predstavitelia.

Zelenskyj: Prví dobrovoľníci hlásiaci sa do cudzineckej légie už dorazili
Podľa ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na Ukrajinu dorazili zo zahraničia už prví dobrovoľníci ochotní bojovať po boku Ukrajincov proti ruskému vpádu. Zároveň vyzval ruských vojakov, aby sa vrátili domov a tam bránili rusky hovoriacich... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Sýrski bojovníci sú už v Rusku

Ako píšu ceskenoviny.cz, Rusko vstúpilo do občianskej vojny v Sýrii v roku 2015, aby podporilo režim prezidenta Bašára Asada. Jeden z amerických predstaviteľov povedal denníku The Wall Street Journal, že niektorí sýrski bojovníci sú už v Rusku a pripravujú sa na vstup do vojny na Ukrajine. Koľko Sýrčanov v Rusku je, denník nespresnil.

Cudzinci bojujú na oboch stranách

Cudzinci už teraz bojujú na oboch stranách ukrajinského konfliktu. Čečenský vodca Ramzan Kadyrov zdieľal na internete videá čečenských bojovníkov na Ukrajine a uviedol, že niekoľko ich bolo pri stretoch zabitých. Na druhú stranu frontu zamierili desiatky tisíc dobrovoľníkov z 52 rôznych štátov sveta, ktorí sa ponúkli pripojiť k ukrajinským silám, povedal ukrajinský šéf diplomacie Dmytro Kuleba, dodávajú na záver ceskenoviny.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Zákon umožní zabavovať ruský majetok na Ukrajine
Ukrajinský parlament schválil zákon umožňujúci skonfiškovať majetok a peniaze ruských firiem na Ukrajine, píšu ceskenoviny.cz. Rozhodovať má o tom Bezpečnostná rada štátu na návrh ukrajinskej vlády. Vláda má tiež zostaviť zoznam objektov,... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka:

Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik