Obrancovia Kyjeva stále odolávajú
04 | 03 | 2022 I Rasťo Ekkert

"Počas dňa sa hlavné úsilie okupantov z Ruskej federácie sústredilo na obkľúčenie Kyjeva. Obrancovia mesta Kyjev pokračujú v odrážaní nepriateľskej ofenzívy, porážke jeho útočnej skupiny a udržiavaní určitých hraníc." Uvádza sa to v Operačných informáciách k 18:00 o ruskej invázii, ktoré zverejnil Generálny štáb ozbrojených síl na sociálnej sieti a informuje o tom agentúra Unian.

Ťažké boje pokračujú

Hlavné úsilie okupantov sa sústredilo na obkľúčenie Kyjeva a oslabenie odporu v osadách, ktoré blokovali.Okupanti tiež pokračovali v raketových a bombových útokoch na osady v správe mesta Vo Volyňskom smere sa stav našich vojsk výrazne nezmenil. Zároveň v severnom smere Černihiv vykonáva hrdinskú obranu. Jednotky operačnej skupiny vojsk teda držia pozície na okupovaných hraniciach. Aj v oblasti osady Mykhailo-Kotsyubynske v regióne Chernihiv stojí pred vodnou bariérou kolóna až 200 jednotiek techniky a vojenskej sily. Most cez rieku bol zničený.

Ukrajinský minister kultúry varuje: Hrozí totálne zničenie kostolov a katedrál!
Ukrajinské ministerstvo kultúry vyzvalo na uzavretie neba nad Ukrajinou. Ruské sily totiž „ničia ukrajinské kultúrne miesta“, informuje CNN. Ukrajinský minister kultúry a informačnej politiky Oleksandr Tkačenko uviedol, že väčšina Putinových... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Kryjeme aj pobrežie

V smere Slobozhansky jednotky skupiny naďalej vedú obranné bitky a úspešne vykonávajú nepriateľskú paľbu. Spojené sily teda stále vedú obrannú operáciu so silami dvoch operačných a taktických skupín. Okrem toho v smere k moru operatívne zoskupenie jednotiek vykonáva krytie morského pobrežia a plní úlohy na zabránenie obkľúčenia mesta Nikolaev.

Ruské straty

"Vzdušné sily ozbrojených síl Ukrajiny zároveň odrazia nálety nepriateľov. Pokračujte v systematickom ničení nepriateľských akcií. Do tejto doby ruskí útočníci stratili 37 lietadiel a 37 helikoptér." "Nepriateľ je demoralizovaný. Miestne obyvateľstvo vo všetkých smeroch ukazuje, že Rusko tu nie je šťastné. Boj pokračuje po celej krajine. Spolu vyhráme!", - uvádza sa vo vyhlásení.

Skončí Putin vo väzení za vojnové zločiny?
Vladimirovi Putinovi hrozí väzenie za vojnové zločiny spáchané jeho ruskými silami na Ukrajine! Uviedol to v piatok britský minister spravodlivosti. Informuje o tom Guardian. Dominic Raab, ktorý je zároveň podpredsedom vlády, dostal v rádiu Times... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik