Skončí Putin vo väzení za vojnové zločiny?
04 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Vladimirovi Putinovi hrozí väzenie za vojnové zločiny spáchané jeho ruskými silami na Ukrajine! Uviedol to v piatok britský minister spravodlivosti. Informuje o tom Guardian.

Dominic Raab, ktorý je zároveň podpredsedom vlády, dostal v rádiu Times otázku, či vidí možnosť, že sa konflikt skončí „uväznením ruského prezidenta za vojnové zločiny“.

"Myslím si, že je to veľmi reálne riziko, o ktorom teraz musí uvažovať," pripustil Raab.

"Okrem osobnej situácie každý veliteľ pôsobiaci na Ukrajine alebo v Moskve, keď čelí nezákonným rozkazom, či už ide o cielenie na civilistov alebo iné ciele, teraz vie, že ICC (medzinárodný trestný súd) už vyšetruje. A hlavný prokurátor Karim Khan, verím, cestuje na Ukrajinu," hovorí minister spravodlivosti.

"Teraz musia vedieť, že čelia veľmi reálnemu riziku, že skončia na lavici obžalovaných a v konečnom dôsledku aj vo väzení, ak sa budú riadiť týmito nezákonnými príkazmi," uzavrel Raab.

Rusi sa pokúsili zabiť Zelenského trikrát za týždeň
„Ukrajinským špeciálnym službám sa podarilo odhaliť plány nepriateľa a zabrániť zločinu.“ Uvádza ukrajinská agentúra Unian. Dve skupiny žoldnierov Britské noviny The Times píšu , „že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj bol za posledný týždeň... Čítať ďalej
04 | 03 | 2022 | Rasťo Ekkert

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik