Macron Putinovi: Klameš sám seba
03 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

Francúzsky prezident Emmanuel Macron povedal ruskému Vladimirovi Putinovi, že robí na Ukrajine „veľkú chybu“. Informuje o tom The Guardian.

Macron Putina upozornil, že si robí ilúzie o vláde v Kyjeve a že vojna bude Rusko stáť z dlhodobého hľadiska draho, uviedol poradca francúzskeho prezidenta.

Vo štvrtkovom telefonáte, ktorý inicioval Putin, ruský líder zopakoval svoje odhodlanie dosiahnuť neutralizáciu a odzbrojenie Ukrajiny, či už diplomaticky alebo zbraňou, uviedol predstaviteľ pre agentúru Reuters.

„V tom, čo povedal prezident Putin, nebolo nič, čo by nás mohlo upokojiť,“ povedal poradca francúzskeho prezidenta a dodal, že Putin zopakoval svoj „príbeh“, že sa snaží o „denacifikáciu Ukrajiny“.

"Klameš sám seba," povedal Macron Putinovi. "Vašu krajinu to vyjde draho, vaša krajina skončí izolovaná, oslabená a na veľmi dlhý čas pod sankciami."

Vojna, ktorú sa Kremeľ snažil zamaskovať, sa stáva pre Rusov tvrdou realitou
Ruské ministerstvo obrany prvýkrát prišlo s informáciou o počte padlých vojakov na Ukrajine a Rusi, ktorí sa dlho vyhýbali politike, sa teraz vyrovnávajú so skutočnosťou, že ich krajina je zapojená do krvavého konfliktu. Zdá sa, že značná časť z... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD. 

Nájdete nás naďalej aj a najmä tu: https://t.me/hlavnydennik