Lawrence Kadish: Paskuda Putin?
03 | 03 | 2022 I Diana Zaťková

A po ukrajinsky Paskudnyak Putin! Naučte sa túto frázu, pretože historici sa na ňu budú odvolávať ďalšie generácie! Upozorňuje na to v komentári Lawrence Kadish, člen rady guvernérov Gatestone Institute. 

Lingvisti nám pripomínajú, že Paskudnyak je „NAJsilnejšia a najurážlivejšia urážka, ktorú človek pozná. Má toľko konotácií, ktoré sa nedajú skutočne definovať, že najbližšie k jeho významu môžete prísť 'hrozný človek'.... Používajte ho preto opatrne.“

Prezývka bude Putina sprevádzať dejinami

A tak si s kazetovými bombami a rozbitými nemocnicami, školami a bytmi Putin vyslúžil titul Paskudnyak, opis, ktorý ho bude sprevádzať dovtedy, kým budú existovať historici, ktorí budú zaznamenávať činy despotov, diktátorov a vojnových zločincov, ktorí zničili demokraciu a slobodu.

Aby bolo jasné, jeho činy očiernili národ. A na rozdiel od Stalina, ktorého úmyselný hladomor na Ukrajine vyhladoval 3,9 milióna ľudí ďaleko od zvedavých očí ľahostajného sveta, Putinove činy zachytáva každý smartfón a prenáša sa do celého sveta. 

Deti v ruských celách: Moskovská polícia sa predviedla!
Päť detí vo veku sedem až jedenásť rokov s mierovými transparentmi boli zadržiavané celé hodiny, zatiaľ čo dve ženy čelia súdnemu procesu na základe nešpecifikovaných obvinení, informuje Guardian. Deti v celách Polícia v Moskve zadržala... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Bez ohľadu na to, ako veľmi sa jeho spolupracovníci snažia, bez ohľadu na to, koľko propagandy jeho štátom kontrolované médiá produkujú, činy tohto Paskudnyaka nemožno poprieť.

Bod zlomu

Musíme si tiež uvedomiť, že ide o významný bod zlomu vo svetových dejinách. Bude si to vyžadovať, aby Európania čelili skutočnosti, že hoci Sovietsky zväz už nie je ruským snom o impériu, stále žije a dobre sa mu žije vo fantazijnom priestore, ktorý obsadil Paskudnyak Putin. 

Východná Európa nečelila takejto hrozbe už celé generácie. NATO bude musieť minúť skutočný HNP na obranu, ale aj na vytváranie energetických alternatív, ktoré už nebudú závisieť od Kremľa, ktorý považuje národné hranice za obyčajné dopravné značky pre svoje tanky.

Nemecko zabavilo najväčšiu súkromnú superjachtu ruského miliardára (FOTO)
Hamburské úrady zadržali 156-metrový Dilbar, superjachtu ruského miliardára Alishera Usmanova v hodnote 600 miliónov dolárov. Bolo to v čase, keď jachty patriace ďalším piatim ruským miliardárom začali smerovať na Maldivy, ktoré majetok Rusov... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Diana Zaťková

Aj Amerika sa musí zaoberať skutočnosťou, že odstavenie domácich zdrojov energie, ktoré sú k dispozícii prostredníctvom technológií, ako je frakovanie, ju vystaví strategickým ekonomickým a národným bezpečnostným rizikám. 

Analytici už predpovedajú, že ropa stúpne výrazne nad 110 dolárov za barel a to má obrovské dôsledky pre každý sektor každej ekonomiky.

Predchodca - dlhouznávaný  Paskudnyak Hitler

Je hroznou iróniou, že dlho uznávaný Paskudnyak, Adolf Hitler, spustošil Putinovu matičku Rus asi pred 80 rokmi. Aké hrozné sú spomienky na tých 20 miliónov ruských obetí, že k Hitlerovi by sa teraz mala pridať jedna z nich?

Ekonóm Hufbauer: Sankcie Západu Rusko nezastavia
Sankcie Západu voči Rusku budú mať výrazný vplyv na ekonomiku tejto krajiny, je však nepravdepodobné, že zastavia jeho útok na Ukrajinu. Pre agentúru AFP to povedal ekonóm Gary Hufbauer pôsobiaci v americkom think tanku Peterson Institute for... Čítať ďalej
03 | 03 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Poznámka: Článok pochádza z oficiálneho legálneho zdroja a nevyjadruje stanovisko redakcie HD.