Reuters o evakuácii ukrajinských diplomatov do Lotyšska
26 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

Reuters: Pracovníci ukrajinskej ambasády v Moskve sa evakuujú do Lotyšska - informuje web ceskenoviny.cz.

Zamestnanci ukrajinského veľvyslanectva v Moskve sa evakuujú do Lotyšska. S odvolaním sa na lotyšské ministerstvo zahraničia to uviedla agentúra Reuters.

Či pracovníci ukrajinskej diplomatickej misie už do tejto pobaltskej krajiny prišli, hovorca lotyšskej diplomacie z bezpečnostných dôvodov odmietol oznámiť.

Lotyši iba odpovedali na prosbu

"Bola to ich prosba, ochotne sme súhlasili. Pomáhame im v tomto procese a pomáhame v tom, aby sa (tu) usadili," povedal agentúre hovorca lotyšského ministerstva zahraničných vecí Janis Bekeris.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj už vo štvrtok oznámil, že Kyjev prerušuje diplomatické vzťahy s Ruskom. Urobil tak potom, čo Rusko vo štvrtok skoro ráno začalo pozemný, námorný i vzdušný útok na Ukrajinu, ktorý je označovaný za najväčší útok jedného štátu proti druhému v Európe od druhej svetovej vojny.

Fatálne som sa mýlil (Karol Lovaš)
Komentár Karola Lovaša Sedím v kresle. Z platne spieva Richard Müller: „Noe už je dávno preč. Zostali len zvieratá. S tými nie je žiadna reč. Popadali do blata. A tých pár, čo ešte žijú, majú pevne v rukách moc. Pustili k sebe iba zmiju. A spolu... Čítať ďalej
26 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová