Rusko vyhlásilo: Ukrajinské jednotky skladajú zbrane!
24 | 02 | 2022 I Diana zaťková

A Moskva stále trvá na tom, že jej sily neútočia na mestá, portál RT.

Ukrajinskí vojaci vraj opúšťajú svoje pozície tvárou v tvár ruskej ofenzíve, vyhlásila Moskva, pričom trvá na tom, že jej ozbrojené sily neútočia na mestá a nepredstavujú pre civilistov „žiadnu hrozbu“.
Opúšťajú hromadne svoje stanovištia a skladajú zbrane?
Vo vyhlásení vydanom vo štvrtok ráno predstavitelia obrany uviedli, že „spravodajské informácie ukazujú, že jednotky ukrajinskej armády a vojaci hromadne opúšťajú svoje stanovištia a skladajú zbrane“. No neboli predložené žiadne priame dôkazy na podporu tohto tvrdenia.  
Kremeľ trvá na svojom

Podľa zverejnenia „pozície ukrajinských ozbrojených síl, ktoré zložili zbrane, nie sú napadnuté. Ruské ozbrojené sily neútočia na ukrajinské mestá. Neexistuje žiadna hrozba pre civilné obyvateľstvo," trvá na svojom Kremeľ.

Moskva tvrdí, že množstvo vojenských cieľov vrátane letísk, obranných zariadení a lietadiel bolo zasiahnutých „vysoko presnými zbraňami“ v rámci „špeciálnej operácie“, ktorú nariadil prezident Vladimir Putin.

Kyjev strach a panika
„Metropola aj druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov zaviedli bezplatný vstup do staníc metra, aby ich ľudia mohli použiť ako bombový kryt. Informovali o tom spravodajský portál Meduza a BBC. Poradca ukrajinského ministerstva vnútra medzitým... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Kyjevský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba však vydal vyhlásenie, v ktorom vyhlásil, že Moskva „práve spustila rozsiahlu inváziu na Ukrajinu“. Podľa neho "ide o agresívnu vojnu. Ukrajina sa ubráni a vyhrá," trval na svojom Kuleba. "Svet môže a musí zastaviť Putina. Teraz je čas konať."

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil v krajine stanné právo a vyzval občanov, aby zostali pokojní a zostali doma.

Premyslená vojna

Zahraniční lídri odsúdili kroky Moskvy a americký prezident Joe Biden povedal, že Rusko vyhlásilo „premyslenú vojnu“, ktorá môže viesť ku „katastrofickým stratám na životoch a ľudskému utrpeniu“.

Reakcia USA, NATO a OSN: Biden sa bude modliť!
Medzinárodné spoločenstvo odsúdilo Moskvu po tom, čo ruský prezident oznámil špeciálnu operáciu v novouznanom Donbase, informuje portál RT. Predstavitelia Spojených štátov, NATO, OSN, ako aj niekoľkých západných štátov kritizovali vyhlásenie... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickým udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.