Kyjev strach a panika
24 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Metropola aj druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov zaviedli bezplatný vstup do staníc metra, aby ich ľudia mohli použiť ako bombový kryt. Informovali o tom spravodajský portál Meduza a BBC. Poradca ukrajinského ministerstva vnútra medzitým podľa agentúry Reuters informoval, že ostreľovanie a bombardovanie sa odohráva naprieč Ukrajinou.“ Píše Pravda.sk

Strach a panika

V Kyjeve sa vo štvrtok ráno rozozneli výstražné sirény a na fotografiách a videách z miesta sú vidieť dlhé rady osobných automobilov, ktoré upchali rýchlostnú cestu. Príspevky na sociálnych sieťach svedčia o rastúcej panike. Ľudia sa uchyľujú do staníc metra alebo pivníc. Niektorí sa v hlúčikoch modlia na ulici, uviedla BBC.

„Náša pivnica v Kyjeve sa teraz zapĺňa rodinami s malými deťmi. Deti so sebou majú omaľovánky. Trhá to srdce,“ na twitteri spravodajca denníka The Guardian Luke Harding.

Útoky aj na západe Ukrajiny

Výstražné sirény vo štvrtok podľa agentúry AFP počuli aj obyvatelia Ľvova, ktorý leží až na západe Ukrajiny. Z okolitej Ľvovskej oblasti je hlásené ostreľovanie.

OBSE vyzýva okamžite zastaviť útok na Ukrajinu
OBSE tvrdí, že ruská vojenská akcia na Ukrajine vážne ohrozuje milióny životov. Informuje TA SS. Organizácia vyzvala na okamžité zastavenie všetkých vojenských aktivít Úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE)... Čítať ďalej
24 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Opäť trpia nevinní