Pozor na silný vietor, poľadovicu a lokálne povodne
23 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

SHMÚ varuje pred silným vetrom i poľadovicou, v okrese Michalovce hrozí povodeň - Informuje aktuálne TASR.

Miestami pred silným vetrom, hmlou, poľadovicou a v okrese Michalovce aj pred hrozbou povodne varujú v stredu meteorológovia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy 1. stupňa, v prípade rizika povodne z topiaceho sa snehu a dažďa v okrese Michalovce platí výstraha 2. stupňa.

Silný vietor môže v stredu fúkať na väčšine západného Slovenska a v okresoch Poprad a Kežmarok. V Bratislavskom, Trnavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a v časti Prešovského kraja očakávajú meteorológovia vietor, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 - 75, v okresoch pod Tatrami až do 85 kilometrov za hodinu.

Vietor

SHMÚ očakáva aj silný vietor na horách v okresoch Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Banská Bystrica a Brezno. V polohách nad 1800 metrov nad morom môže vietor dosiahnuť krátkodobo v nárazoch rýchlosť 110 až 125 kilometrov za hodinu. Predstavuje to potenciálne nebezpečenstvo najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo.

Poľadovica

Poľadovica sa v stredu ráno môže tvoriť v Žilinskom, Banskobystrickom, Trenčianskom a Nitrianskom kraji. Hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov sa môže vyskytovať v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Meteorológovia varujú aj pred tvorbou snehových jazykov a závejov najmä na horských priechodoch v Žilinskom, Banskobystrickom, Prešovskom a Trenčianskom kraji.

Povodeň

SHMÚ v prípade hrozby povodne v okrese Michalovce informuje, že vzhľadom na spadnuté zrážky a vzostup vodných stavov na Ukrajine bude na tokoch aj naďalej pretrvávať povodňové nebezpečenstvo. Vývoj hydrologickej situácie budú hydrológovia priebežne aktualizovať.

Mainstream vás klame bez akejkoľvek hanby
"Včera som sa pýtal, ktoré slovenské médium vydá prejav prezidenta Putina. Aspoň skrátená verzia by sa hodila. Čo nám priniesli slovenské médiá?" Nie náhodou sa na sociálnej sieti pýta Juraj Draxler. "Napríklad článok Petry Procházkovej (a... Čítať ďalej
23 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_________________

Pozor, je tu cenzúra!

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Vždy sme boli radi, ak ste si naše články zdieľali aj na FB. Tam sa ich však vďaka cenzúre a brigádnickym udavačom „závadného obsahu“ zjavuje čoraz menej. My však odmietame tak cenzúru, ako predstavu podľahnúť udavačom, samozvaným, no dočasným majiteľom a strážcom jedinej – ich – prípustnej pravdy.

Na FB zostávame s tým, čo nám „dovolia“, na Telegram prechádzame so všetkými článkami bez cenzúry.

Nájdete nás tu: https://t.me/hlavnydennik

Ďakujeme za vaše nové a pribúdajúce návštevy. Redakcia HD.

Zdieľať tento článok