Suja zaplatí za obliatie Matoviča. Je to veľa? (VIDEO)
20 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja (Republika) má zaplatiť tisíc eur za to, že ešte v máji 2021 oblial pohárom vody v pléne NR SR ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Informáciu priniesol Dnes24.sk.

O pokute rozhodli členovia Mandátového a imunitného výboru NR SR na stredajšom zasadnutí. Suja dostal pokutu v rámci disciplinárneho konania, ktoré na neho podal predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina).

Tí, čo takto siali nenávisť, sa zrazu cítia ohrození
Hej, koaličníci, precitnite "Máte akúsi krátku pamäť", pripomína vám to celkom trefne na sociálnej sieti tentoraz Anton Hrnko. "Osobne si myslím, že politika je vec verejná a mala by aj zostať vecou verejnou. Politik ako verejná osoba môže byť... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Suja čelil aj konaniu za svoje výroky o poslancovi Jánovi Benčíkovi (SaS), keď ho označil za vraha. Výbor už dávnejšie rozhodol, že sa má Benčíkovi ospravedlniť. Tento bod bol zaradený v programe aktuálnej schôdze ešte v jej úvode. Suja v pléne vystúpil, no Benčíka opätovne kritizoval a označoval ho za eštebáka.

Poslanci opäť chýbali

Šéfka výboru Anna Andrejuvová (OĽANO) pre TASR uviedla, že nešlo o ospravedlnenie, preto výbor v stredu rozhodoval o pokute 1 000 eur. Uznesenie však členovia výboru neschválili, chýbal jeden hlas, ako vždy bolo prítomných nedostatok poslancov. Konanie v tejto veci sa teda skončilo.

Benčík podal na Suju ešte jeden podnet za výroky v pléne, ktorými sa cíti dotknutý. Malo ísť podľa slov Andrejuvovej o rokovanie z decembra 2021, kde vo faktickej poznámke označil Suja Benčíka za „udavača a chudáka“. O tom, či sa začne disciplinárne konanie, majú rozhodnúť na ďalšej schôdzi výboru.

Pomýlený Šipoš: Vulgárni vyšetrovatelia nie sú problém
O situácii v polícii či v justícii v Sobotných dialógoch (19. februára) diskutovali predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš a podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Blanár (Smer-SD). Odvolávanie R. Mikulca Juraj Blanár ministra Mikulca... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.