M. Radačovský: Na Donbase zomierajú deti!
19 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Bývalý sudca, dnes europoslanec a predseda strany Slovenský patriot Miroslav Radačovský, na sociálnej sieti upozorňuje na aktuálne dianie na Ukrajine. Práve on bol jedným z tých, ktorí v EP protestovali proti nezmyselnému zabíjaniu.

Kto bude zodpovedný?

"Občania štátu, ktorí stovky rokov žili vedľa seba v mieri a pokoji, po sebe strieľajú. Kto sa bude za to raz zodpovedať?" Pýta sa europoslanec: "Spolu s poslancami Írska, Lotyšska a iných krajín, protestujem proti zabíjaniu detí na Donbase.

Nemám rád „selfíčka“, „videjka“, „fotečky“, pretože to považujem za akúsi nič neznamenajúcu, smiešnu prezentáciu vlastnej osoby. Ale túto fotografiu som považoval za potrebné zverejniť."

Zdroj: FB/MR

Nie jednému volebnému obvodu

M. Radačovský je jedným z tých slovenských politikov, ktorý sa zasadzuje za zmenu volebného systému tak, aby Slovensko netvoril jeden volebný obvod. Na príklade pána z Írska vysvetľuje, prečo: "Ten pán vľavo je europoslanec, stavebný robotník z Írska. Rozumný chlap, znalý pomerov jednoduchých ľudí.

Do Európskeho parlamentu sa dostal vďaka tomu, že majú volebný systém založený na obvodoch, teda bol zvolený v danom obvode ľuďmi, ktorí ho poznajú a on pozná ich problémy, bez toho, aby musel byť v nejakej politickej strane a pod. Aj u nás je preto nevyhnutná zmena volebného systému z pomerného na väčšinový."

Veštica varuje: Čakajú nás dva magické dátumy
Jeden deň s magickým dátumom zloženým z dvojok a núl nastane už zajtra a ďalší v utorok. Možno sa to nezdá, ale čísla majú svoju takmer magickú moc. V utorok palindróm Palindróm je veta/slovo/dátum, ktoré sa číta rovnako odpredu, aj zo zadu. No a... Čítať ďalej
19 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.