Tradičné Stoličné dni či Mikulášsky jarmok by nemali chýbať medzi tohtoročnými podujatiami v Liptovskom Mikuláši
13 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Tradičné Stoličné dni či Mikulášsky jarmok by nemali chýbať medzi tohtoročnými podujatiami v Liptovskom Mikuláši. Primátor mesta Ján Blcháč ubezpečil, že robia všetko pre to, aby tieto ešte pred dvomi rokmi nosné podujatia, ktoré sa tešili veľkej popularite medzi verejnosťou, kvalitne pripravili.

Uskutoční sa aj Mikulášske leto s programom pre rôzne skupiny obyvateľov a návštevníkov mesta. "Leto otvorí detský rozprávkový festival Za siedmimi horami, raz do týždňa oživí okolie fontány Metamorfózy hudobné popoludnie. Múzejníci sa už v tomto období tešia na Letné kino. Prázdninové piatky budú patriť koncertom alebo divadelným predstaveniam," priblížila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Dodala, že záver leta oslávia tradičným Švábkafestom. Organizácia všetkých podujatí však podľa jej slov podlieha aktuálnym epidemiologickým opatreniam.

T. Taraba: Výzva prezidentke či skôr manželom Valáškovcom  
Poslanec NRSR a predseda strany Život Tomáš Taraba na svojom facebookovom profile reagoval na mlčanie prezidentky Čaputovej v súvislosti so zisteniami Generálnej prokuratúry. Na základe jej správy sa vyšetrovatelia vyjadrovali o vyhrážaní sa svojim... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Mestské múzeum venuje celý tento rok 200. výročiu narodenia Janka Kráľa, po ktorom nesie svoje meno

Počas nasledujúcich mesiacov sa referát marketingu na mestskom úrade zameria na akcie, ako sú Švábkafest či Cykloraňajky. Tieto podujatia sa podarilo zorganizovať aj v minulom roku.

Mestské múzeum venuje celý tento rok 200. výročiu narodenia Janka Kráľa, po ktorom nesie svoje meno. Pri tejto príležitosti rekonštruujú expozíciu a chystajú sériu podujatí. "Exteriérovú výstavu, inscenované pásmo, vedeckú konferenciu či výtvarnú a literárnu súťaž doplnia aj aktivity Matice slovenskej," povedala hovorkyňa s tým, že pre verejnosť pripravujú napríklad hraný filmový dokument, ktorý mapuje život Janka Kráľa.

Leteckí záchranári mali silnú zásahovú sobotu
Piatich lyžiarov, ktorí utrpeli poranenia nôh, a jednu vodičku po dopravnej nehode previezli v sobotu (12. 2.) do nemocníc leteckí záchranári. TASR o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková. Na lyžiarskom svahu v... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.