Tak takto - vojnoštváči!
13 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

A mám toho naozaj dosť. Upozoňujem dôrazne všetkých, ktorí verejne, bez štipky použitého mozgu, na totálnu drzovku, páchajú v priamom prenose trestnú činnosť. Platí to tak pre médiá mainstreamu, aj pre tých, ktorí si príliš sebavedome hovoria politici.

Aj vo víkendových politických diskusiách sa viacerí dopustili trestného činu podľa trestného zákona - Šírenie poplašnej správy.

Máme ešte OČTK? Máme prokurátorov? Máme políciu? Ak niekde nejaký senilný dementný zaprdený dedo za oceánom šíri poplašnú správu, že 16. februára sa začne vojna, dobre, je to jeho vizitka. Ak sa to všek prezentuje u nás a to ešte aj z úst toho, čo si vravia politici, ide o trestný čin! To fakt nemáte ani štipku súcitu s vystrašenými ľuďmi, najmä tými, ktorí vojnu zažili? Alebo ju zažili ich rodičia? Nemáte súcitu s matkami na východe našej republiky? Ste bezcitné hyeny. O vojne rozprávate ako o lyžovačke na svahu! Alebo ako o haluškách v Dubaji! Ale to je iba váš morálny profil. Mne ide o iné.

Šírenie poplašnej správy podľa Trestného zákona

Alebo takto - Zákon č. 300/2005 (Trestný zákon) v paragrafoch § 361 a §362. Chcete ich citovať? Dobre, poďme na to.

§ 361

(1) Kto úmyselne spôsobí nebezpečenstvo vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozširuje poplašnú správu, ktorá je nepravdivá, alebo sa dopustí iného obdobného konania spôsobilého vyvolať také nebezpečenstvo, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Kto správu alebo iné obdobné konanie uvedené v odseku 1, hoci vie, že sú nepravdivé a môžu vyvolať opatrenie vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta, oznámi právnickej osobe alebo Policajnému zboru alebo inému štátnemu orgánu alebo hromadnému informačnému prostriedku, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.

(3) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 2

a) a už bol za taký čin odsúdený, alebo

b) a spôsobí ním vážnu poruchu v hospodárskej prevádzke alebo hospodárskej činnosti právnickej osobe alebo v činnosti štátneho orgánu alebo iný obzvlášť závažný následok.

§ 362

Kto za krízovej situácie štátu spôsobí, čo aj z nedbanlivosti, nebezpečenstvo vážneho znepokojenia, malomyseľnosti alebo porazeneckej nálady aspoň u časti obyvateľstva nejakého miesta tým, že rozširuje poplašnú správu, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Nám tu dristajú o tom, že citujem "vojna sa začne 16. februára"

Úplne bez zamyslenia sa, bez hanby, bez použitia mozgu a bez akéhokoľvek prejavu spoločenskej zodpovednosti, o ohľaduplnosti ani nehovorím. Bezcitné kreatúry, ktorým ľudskosť nehovorí vôbec nič. A ako sa ukazuje, právo tiež nie. Stačí, ak sa odvolajú na "akési" informácie a podklady. Keď sa teda uprostred nadchádzajúceho týždňa tá vojna má začať, kde je Bezpečnostná rada štátu? Tá rokuje o zverejnených menách koaličných poslancov, na vojnu nemá čas. Kde je a čo robí civilná obrana? Kde sú pokyny, čo má v prípade začiatku vojny robiť obyvateľstvo? V akom stave sú pre takýto prípad štátne hmotné rezervy? No, kde sú odpovede, vy šialenci, vojnoví štváči a politici bez kúska zopdpovednosti a elementárnej slušnosti?

Pozor na paragraf 362 odsek dva

"Kto za krízovej situácie štátu spôsobí, čo aj z nedbanlivosti, nebezpečenstvo vážneho znepokojenia...." Došlo vám, nevážení, že sme v núdzovom stave, teda v jasnej krízovej situácii? A že môžete ísť na tri roky nie do funkcie, ale do basy?

Zopakujme si aj paragraf 361 odsek jeden

"Kto správu alebo iné obdobné konanie uvedené v odseku 1, hoci vie, že sú nepravdivé a môžu vyvolať opatrenie vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva nejakého miesta, oznámi právnickej osobe alebo Policajnému zboru alebo inému štátnemu orgánu alebo hromadnému informačnému prostriedku, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov." Kto nám to tu oznamuje verejne z televíznej obrazovky, že vojna sa začne 16. februára? Kto tu napĺňa skutkovú podstatu citovaného trestného činu? Kto sa tu necíti, respektíve cíti nad zákonom?

Vážení, oni iba potrebujú vystupňovať hystériu, rusofóbnu hystériu!

Bez ohľadu na fakty, na vás, občanov Slovenskej republiky, bez ohľadu na situáciu, iba slepým papagájovaním mokrých snov dementného šialeného starca v Bielom dome. (To, že lekárske vyšetrenie z podozrenia z tejto choroby u neho žiadajú samotní americkí republikáni, to sa bude zatajovať, že, to sa nehodí predsa!)

Vy blbci, ak by som vám dôveroval...

Tak zajtra idem na záhradu kopať kryt. Zároveň v obchode vykúpim, čo sa dá. Že šírim paniku? Nie, to robíte vy, šírením polašných správ. Lebo ste hlúpi ako tupé obohraté tágo. Lebo vy zákony nielenže nepoznáte, pre vás neexistujú! Našťastie, naši spoluobčania sú vyspelí, vedia, za čo vás majú mať a za čo majú mať vaše sprosté vojnové  primitívne štvavé nenávistné reči.

M. Žilinka si podľa J. Krúpu a M. Klusa nezaslúžil vystúpiť v NR SR
Generálny prokurátor Maroš Žilinka si nezaslúžil vystúpiť v Národnej rade (NR) SR s pripomienkami k obrannej zmluve s USA (DCA). V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 sa na tom zhodli predseda branno-bezpečnostného výboru Juraj Krúpa... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

_______________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.