Obloha nad Ukrajinou zostáva otvorená
13 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

„Informácie o zatvorení vzdušného priestoru Ukrajiny nezodpovedajú skutočnosti. Zatvorenie vzdušného priestoru je výsostným právom Ukrajiny a takéto rozhodnutie prijaté nebolo," vyhlásil to dnes podľa denníka Nový čas, poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

Je to nonsens

Ukrajinský spravodajský portál strana.news informoval, že niektoré poistné spoločnosti od pondelka nebudú leteckým spoločnostiam kryť poistné udalosti pri preletoch nad Ukrajinou a tým ich nepriamo prinútia nad týmto územím  nelietať. Pritom sama Ukrajina nevidí žiadny dôvod na uzatvorenie svojho vzdušného priestoru.

Príďte na hranice odkázať americkým vojskám: "Yankee, go home!"
"PRÍĎTE NA HRANICE SR ODKÁZAŤ AMERICKÝM VOJSKÁM: "YANKEE, GO HOME!"" - zvoláva cez svoje konto na sociálnej sieti za socialistov Artur Bekmatov. "V snahe zabrániť schváleniu obrannej dohody s USA sme spravili maximum. Samozrejme, ďalším krokom... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pripomína to blokádu

„Podľa môjho názoru to trochu pripomína čiastočnú blokádu,“ hovorí Podoľak „Napríklad holandská letecká spoločnosť KLM pozastavila lety na Ukrajinu a prelety svojich lietadiel cez ukrajinský vzdušný priestor. Ak sa konkrétne letecké spoločnosti rozhodnú prekonfigurovať letecký poriadok, nebude to súvisieť s rozhodnutím alebo politikou našej krajiny," povedal podľa denníka Nový čas, poradca ukrajinského prezidenta.

Chystá sa Maďarsko odísť z EÚ? Orbán: Brusel vedie "svätú vojnu, džihád" proti jeho krajine
Maďarský premiér Viktor Orbán hovorí o „svätej vojne, džiháde" zo strany Európskej únie proti jeho krajine. Maďarsko sa však nechce podobať západnej Európe, tvrdí a naznačuje odchod svojej krajiny z EÚ, informuje nemecký portál... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.