Príďte na hranice odkázať americkým vojskám: "Yankee, go home!"
13 | 02 | 2022 I Ivan Brožík

"PRÍĎTE NA HRANICE SR ODKÁZAŤ AMERICKÝM VOJSKÁM: "YANKEE, GO HOME!"" - zvoláva cez svoje konto na sociálnej sieti za socialistov Artur Bekmatov.

"V snahe zabrániť schváleniu obrannej dohody s USA sme spravili maximum. Samozrejme, ďalším krokom bude realizácie petície, no som presvedčený, že by sme od politickej činnosti mali prejsť aj k priamej akcii. Konkrétne k blokáde americkej armády na slovenských hraniciach" (Citát Artur Bekmatov)

"Už tento prichádzajúci týždeň totiž na Slovensko dorazí takmer dvojtisícový kontingent americkej armády so 700 kusmi kolesovej a pásovej techniky. Aj keď sem oficiálne idú na plánované cvičenie Saber strike, faktom zostáva, že nikdy sem doteraz neprichádzali v takom počte."

Pre toto pionierka z paláca tak zahujerovala?

"Možno práve to bola motivácia vlády a prezidentky schváliť dohodu DCA v tak extrémne krátkom čase. Odteraz budú totiž americkí vojaci fungovať v podmienkach, ktoré sú ukotvené v DCA."

Koordináty, pokyny

"Podľa informácií, ktoré nám poskytli priatelia z českého mierového hnutia prvá časť amerického konvoja vstúpi na územie Českej republiky z Nemecka už v utorok 15. februára. Prespia v stanovom mestečku pri Rančířove, ktoré pre nich vybudovala česká armáda a nasledujúci deň podvečer - teda v stredu 16 februára - vyrazia smerom na Slovensko cez hraničný prechod Břeclav-Brodské."

Zdieľajte, rozširujte, pozvite priateľov!

"Príďme spoločne na slovenskú stranu hranice ukázať, že na Slovensku - napriek poslušnosti vazalov vo vláde - nie sú americké vojská vítané."

"Zraz si dáme o 16.00 pred Tescom v Lamači a odtiaľ vyrazíme vlastnými autami KONVOJOM MIERU naproti konvoju US army."

Od 17.30 začneme priamo na hraničnom priechode mierové zhromaždenie. 

"Máme veľmi málo času, preto zdieľajte túto pozvánku a pozývajte n a FB svojich priateľov!" Pripomína na sociálnej sieti Artur Bekmatov.

Ján Čarnogurský: Demonštrácie pred Národnou radou mali veľký zmysel
"Poslanci Národnej rady odhlasovali vojenskú zmluvu so Spojenými štátmi a dali tak zelenú vybudovaniu amerických vojenských základní na našom území." Píše na webe srspol.sk expredseda vlády, politik a publicista JUDr.Ján Čarnogurský. "Odhlasovali... Čítať ďalej
13 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_________________________

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.