Slovensko sťahuje z Ukrajiny rodiny diplomatov! Hlavne nerobte paniku, vyzýva Zelenskij
13 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Naším najväčším nepriateľom je panika, tvrdí Zelenskij! Zatiaľ čo sám najvyšší predstaviteľ Ukrajiny ironizuje "zaručené" informácie o invázii do jeho vlasti, Korčokov rezort vyvoláva paniku a sťahuje rodinných príslušníkov vyslaných zamestnancov z Kyjeva a Užhorodu.

"Domnievam sa, že dnes je v informačnom priestore príliš veľa informácií o hlbokej totálnej vojne zo strany Ruskej federácie. Dokonca hovoria aj dátumy." Doslova sa podľa webu meduza.io hnevá prezident Ukrajiny.

Povedzte nám, kedy bude u nás vojna

"Rozumieme všetkým rizikám, chápeme, že tieto riziká existujú. Ak máte vy alebo niektorí ľudia ďalšie informácie o 100 percentnej invázii Ruskej federácie na Ukrajinu od 16., poskytnite nám tieto informácie." ironizuje prezident Zelenskyj zaručené nedávne správy z Pentagonu a Bieleho domu o začiatku invázie na Ukrajinu.

„Dnes je najlepším priateľom nepriateľa panika v našej krajine a všetky tieto informácie, ktoré len pomáhajú panike, nám nepomáhajú,“ povedal Zelenskyj pre Ukrajinskú Pravdu.

Becík: To musím Denníku N VYSVETĽOVAŤ pojem zastupiteľská demokracia?
Chcel by som sa poďakovať Denníku N. Otvoril mi oči tým, že mi ukázal, čoho sa poslanci bytostne boja - boja sa ukázať tváre a mená! Potešil sa na facebooku hlasák a starosta Dvorov na Žitavou Branislav Becík. Mainstreamové médium si ho totiž... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Všetci domov!

Napriek týmto slovám rezort slovenskej diplomacie rozhodol o stiahnutí rodinných príslušníkov vyslaných zamestnancov na Zastupiteľskom úrade SR v Kyjeve a Generálnom konzuláte SR v Užhorode, píše denník Pravda.

Urobil tak po sobotnom zasadnutí krízového štábu Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí a vyhodnotení dostupných spravodajských informácií, potvrdil hovorca ministerstva Juraj Tomaga.

Neodporúča sa ani cestovať na Ukrajinu

Rezort diplomacie zároveň mení cestovné odporúčanie na úroveň necestovať na Ukrajinu bez ohľadu na účel cesty.

Danko: Idú si bezcitne svoje
Boh nás ochraňuj, Slovensko! To, čo sa deje v našej blízkosti je šialené. Pripomína mi to napätie na Balkáne, ktoré skončilo v 90. rokoch vojnovým konfliktom. Upozorňuje na sociálnej sieti predseda SNS a bývalý šéf parlamentu Andrej Danko. "Biely... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

„Toto rozhodnutie je výsledkom dnešného rokovania medzi zastupiteľskými úradmi členských krajín EÚ v Kyjeve. Rozhodnutie rezortu diplomacie sa opiera o vyhodnotenie najaktuálnejších zdieľaných spravodajských informácií, ktoré hovoria o ďalšom zhoršovaní bezpečnostného prostredia a eskalácii napätia,“ uviedol Tomaga.

Rezort diplomacie je pripravený ďalej upraviť cestovné odporúčania podľa aktuálneho vývoja. „V tejto súvislosti odporúčame pravidelne sledovať webovú stránku rezortu a využiť možnosť registrácie na stránkach MZVEZ SR,“ dodal Tomaga.

Čo ešte môžu? Veľa, napríklad odhlasovať predčasné voľby!
"Zradili národ! Môžu si hovoriť čo chcú. Môžu teraz kvíliť do médií koľko chcú." Píše na sociálnej sieti Milan Uhrík "Sami sa rozhodli hlasovať za americké základne na Slovensku." "Videli tie masové protesty. Videli ich priamo pred parlamentom,... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.