Je Biden dementný? Republikáni žiadajú dôkaz!
12 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Republikánski kongresmani od Bidena chcú, aby podstúpil Montrealský kognitívny test, čo je niekoľko úloh na niekoľko minút, pre zdravého človeka smiešna hračka, pre dôstojnosť prezidenta USA však ide o pokorenie, informovali Hospodárske noviny.

Ako portál hnonline.sk priblížil, medzi úlohami, ktoré predmetný test zahŕňajú nie sú náročné zadania. Čo by mal teda Biden v rámci takejto skúšky podstúpiť? 

Test pre školáka

Napríklad má okopírovať kocku, ktorú vidí na papieri vedľa. Má rozpoznať nosorožca od ťavy. Povedať, čo majú spoločného vlak a bicykel alebo hruška a pomaranč.

A čiarou spojiť čísla a písmená zapísané 1-A-2-B-3-C… Alebo nakresliť hodiny, ktoré ukazujú napríklad desať minút po deviatej. Zapamätať si päť slov. Spomenúť si počas minúty na jedenásť výrazov začínajúcich napríklad na písmeno s. A tiež napríklad povedať, aký je práve dátum a v akom meste sa nachádza.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/02/12/vie-co-ani-putin-netusi-video

Ponižujúce?

Každý ihneď dospeje k záveru, že ide o úlohy, ktoré by mal zvládnuť každý prvák. Rozhodne to nevyzerá ako test hodný človeka, ktorý má jadrový kufrík, stojí na čele najsilnejšej mocnosti sveta a hovorí sa o ňom, že je vodcom slobodného sveta.

Navyše, aby to od neho verejne chceli poslanci jeho krajiny, skonštatoval portál v komentári.

Výzvu spísal lekár troch prezidentov

Web dodal, že poníženie Bidena je v tejto súvislosti úmyslom. K testu ho podľa informácií novín vyzvalo 39 „znepokojených“ republikánskych kongresmanov. List mal pritom spísať ich kolega a lekár troch prezidentov – Georgea W. Busha mladšieho, Baracka Obamu a Donalda Trumpa – Ronny Jackson.

Ronny Jackson hovorí, že výzva nevznikla v rámci vyhladzovacej vojny medzi demokratmi a republikánmi, ale všetci pritom vedia, že áno. Clausewitz by povedal, že v Amerike je dnes aj psychiatria pokračovaním politiky inými prostriedkami,“ spresnil autor. 

Americký expert: Francúzsko a Nemecko hodia Američanov cez palubu!
Biden sa vyhráža celej Európe! Americký prezident Joe Biden po stretnutí s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom povedal pamätnú vetu na zamyslenie pre všetkých, ktorým záleží na Európe. Môže si TOTO dovoliť? Štyridsiaty šiesty americký prezident... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.