Ignorácia médií? No ani nenávisť voči Smeru neospravedlňuje neinformovanie!
12 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Neprofesionálne a tendenčné! Takto označila vo svojom statuse na sociálnej sieti väčšinu mainstreamových médií europoslankyňa Monika Beňová. Čím je podľa nej limitovaná povestná nezávislosť médií?

Tí, ktorí ma sledujete dlhšie viete, že k ativitám prokuratúry a orgánov činných v trestnom konaní sa z princípu nevyjadrujem. Rešpektujem nezávislosť vyšetrovania, nech sa týka kohokoľvek, skonštatovala na úvod Beňová.

Médiá sú informované, no mlčia. Prečo asi?

"Aj dnes preto reagujem viac ako na samotné zistenie, že tu skupina vyšetrovateľov ovplyvnuje trestné stíhania, čo je proste neakceptovateľné, zvlášť potom spôsobom zdokumentovaným prostredníctvom odposluchov. Informovali sme o tom média na včerajšej tlačovej konferencii SMER - SD."

"Chcem napísať o tom, ako tieto závažné informácie odignorovala vačšina médií. To je neprofesionálne a tendenčné. Lebo ak by sa to týkalo v obrátenom garde kohokoľvek nás zo Smeru, boli by z toho nielen otváracie články v Denníku N a pod., ale aj množstvo komentárov a výziev na odstúpenie, za záchranu demokracie a podobne," konštatuje Beňová.

Kráľovná trapasov Romana Tabák opäť prekvapuje! Neuveríte, akú kandidatúru zvažuje
Tak toto je gól! Bývalá tenistka a poslankyňa OĽaNO Romana Tabák sa preslávila skôr škandálmy, ako serióznou prácou v parlamente. Po kúpaní v tatranskom potoku, "obchytkávaní" Suju na pôde Národnej rady SR a iných prešľapoch vyšla na povrch ďalšia... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

No ako sa podľa europoslankyne opať potvrdilo, povestná nezávislosť médií a ich sloboda je zjavne limitovaná subjektívnymi názormi a postojmi či už samotných žurnalistov či majiteľov médií.

Lebo Smer, lebo Fico

"Preto ich žiadam, aby si svoju prácu plnili zodpovednejšie. Je to aj ich povinnosť, nielen právo. Do Smeru mnohí kopete, odkedy bol v 1999 založený až dodnes. Napriek tomu, že sme v opozícií, neustála kritika je namierená vačšinovo proti nám. Či sa to týka návrhov mimoriadnych schodzí, postojov k množstvu tém vyvolávajúcich v spoločnosti kontroverzie či verejných protestov. Stále len lebo Smer, lebo Fico," upozorňuje Beňová.

Ovplyvňovanie vyšetrovania a dohadovanie sa na kriminalizácii opozície a jej čelných predstaviteľov je podľa smeráčky natoľko závažné zistenie, že ani nenávisť voči Smeru neospravedlňuje neinformovanie a takomto drastickom zneužívaní právomocí.

Becík: To musím Denníku N VYSVETĽOVAŤ pojem zastupiteľská demokracia?
Chcel by som sa poďakovať Denníku N. Otvoril mi oči tým, že mi ukázal, čoho sa poslanci bytostne boja - boja sa ukázať tváre a mená! Potešil sa na facebooku hlasák a starosta Dvorov na Žitavou Branislav Becík. Mainstreamové médium si ho totiž... Čítať ďalej
12 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.