Vážne zistenia zo správy Generálnej prokuratúry. Vláda musí padnúť!   
11 | 02 | 2022 I Ján Papuga

Generálna prokuratúra SR (GP) uverejnila šokujúce uznesenie, z ktorého je zrejmé, že časť vyšetrovateľov NAKA možno plní úlohy spojené s pokynmi z politických kruhov. V prepisoch rozhovorov vyšetrovateľov NAKA sa dokonca hovorí o potrebe zničiť opozíciu. Zničiť chceli podľa prepisov aj inšpekčný tím, ktorý ich vyšetroval za manipuláciu trestných konaní. Samotná GP vyjadrila v súvislosti s ich konaním obavy o zachovanie princípov právneho štátu. Informoval Ereport.sk.

V súvislosti s celým prípadom existujú asi najzávažnejšie podozrenia najmä v súvislosti s ministrom vnútra Romanom Mikulcom (OĽaNO). Ten mohol mať totižto prístup k informáciám, na ktoré nemal zákonný nárok. Nejde pri tom o prvé závažné podozrenie voči Mikulcovi.

Zapálime Santusovej auto- Slovenská republika ako právny štát prestala existovať (VIDEO)
Len pred niekoľkými minútami skončila tlačová beseda strany Smer SD. „Téma je tak vážna a horúca, že neznesie odklad.“ Začal tlačovku predseda strany Róbert Fico. „ Je to hrôzostrašný príbeh rozkladu právneho štátu a najstrašnejšie na tom je že o... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Približne 120-stranové uznesenie GP prináša viaceré šokujúce zistenia. V prvom rade ide o kauzu, ktorej podstatou má byť trestné stíhanie členov inšpekčného tímu vyšetrujúceho možné manipulácie výpovedí dôležitých svedkov. Vyšetrovatelia NAKA mali však vyšetrovateľov inšpekcie trestne stíhať na základe vymyslených dôvodov a s cieľom zabrániť svojmu vlastnému možnému zadržaniu.

Proti vyšetrovateľke Santusovej

Na Úrade inšpekčnej služby začal podozrenia voči vyšetrovateľom NAKA vyšetrovať tím s názvom Oblúk pod vedením vyšetrovateľky Diany Santusovej. Nebude zjavne zhodou náhod, že práve proti nej a jej kolegom začali elitní vyšetrovatelia NAKA viesť vyšetrovanie za trestnú činnosť. Táto trestná činnosť však mala byť vyfabulovaná. Snahu vyšetrovateľov NAKA za každú cenu urobiť zo Santusovej tímu zločineckú skupinu zachytili informačno-technické prostriedky – odposluchy, ktoré boli schválené príslušným súdom. Za zmienku stojí taktiež otázka, akú úlohu zohráva v celom tomto prípade policajný prezident Štefan Hamran, ktorý vyšetrovateľov NAKA, voči ktorým sú vznesené závažné podozrenia, nazval „našimi chlapcami”.

Časť týchto odposluchov vo svojom uznesení cituje aj generálna prokuratúra. Z odposluchov pri tom vyplýva, že vyšetrovateľom NAKA mohli v nezákonnej činnosti pomáhať aj prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry, na ktorej čele stojí Daniel Lipšic. Hovorí sa taktiež aj o napomáhaní zo strany ministra vnútra Mikulca, alebo vtedajšieho policajného prezidenta Petra Kovaříka.

T. Taraba: Kto je krstným otcom mikulovského systému? Alebo mamou???   
Predseda strany Život a poslanec NRSR Tomáš Taraba zareagoval na závažnú tlačovú konferenciu Smeru o preukazateľnej manipulácii pri vyšetrovaniach, o vyhrážaní sa a o zámere likvidovať súčasnú opozíciu. Dnes zverejnené prepisy odposluchov, kde sa... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Ján Papuga

My sme chránená zver  

Vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla mal konkrétne o bývalom policajnom prezidentovi Kovaříkovi v júli na základe odposluchov povedať: „To počkaj, to počkaj, to zas musím povedať, že my môžeme byť radi, že, že je tu. Pretože on teraz, čo robí ohľadne toho, že nás majú realizovať, čo ten chlap robí, ty k….t… My sme tu chránená zver teraz, my môžeme byť radi...“

Generálna prokuratúra tvrdí, že trestná činnosť v NAKA sa mala diať s Mikulcovým vedomím. „Obvinení pritom konali (...) s vedomím ministra vnútra a vtedajšieho prezidenta Policajného zboru,“ píše sa v rozhodnutí Generálnej prokuratúry SR.

Konverzácia vyšetrovateľov však prináša aj ďalšie zaujímavé pasáže: „Toto bude ródeo, akože to nám povedal aj minister, že ja viem, že to bude, že ja viem, že to bude masaker, ale že, že musíme ich zastaviť. Robte, čo treba. Len to, že by sa malo prípadne voľačo robiť, o tom sme, to sme my prebrali s prezidentom a ministrom,“ bavili sa medzi sebou vyšetrovatelia NAKA.

Ficova tlačová beseda: Ohlasy ľudu, ktorý mainstream nazýva žumpou
Jedni chcú generálny štrajk, druhí pozatvárať celú koaličnú bandu a tretí už úplne rezignovali! Reč je o obyčajných ľuďoch, ktorí si vypočuli tlačovú besedu Roberta Fica a jeho Smeru - SD. Len pred niekoľkými minútami skončila tlačová beseda... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Mikulec sa osobne angažoval

Mikulec mal dokonca niektoré veci riešiť aj priamo a osobne na Lipšicovom Úrade špeciálnej prokuratúry, ktorá celú kauzu tímu okolo Santusovej dozorovala. Niektorí špeciálni prokurátori ako Peter Kysel a Ondrej Repa mali dokonca chodiť aj za ministrom, čo otvára otázky ohľadom nezávislosti špeciálnej prokuratúry od politikov.

„Kysel má prísť k ministrovi. To je na dneska dohodnuté, že dostane do rúk cédečko a teda okrem iného aj výpovede Borisa Beňu a týchto vecí… “ cituje Generálna prokurátora SR odposluch z 19. júla 2021, ktorý má preukazovať absolútne neprijateľný a nezákonný postup obvinených, keď prostredníctvom prokurátora Lipšicovho úradu informovali o stave celého konania ministra vnútra.

M. Uhrík (Republika): Budeme to robiť naďalej, porazí vás pravda   
Milan Uhrík, predseda hnutia Republika, reagoval na svojom profile na sociálnej sieti na útoky od novinárov za to, že opozícia zverejnila mená hlasujúcich poslancov za kontroverznú americkú dohodu. „Novinári na nás spustili lov. Za to, že sme si... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.