Českú televíziu postihli výpadky počas hokeja a oznámila, že čelí kyberútoku
11 | 02 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Česká televízia čelí v piatok od rána ďalšiemu kybernetickému útoku, ktorý spôsobil výpadky webu ČT Sport pri prenose hokejového zápasu Česko – Švajčiarsko zo zimných olympijských hier v Pekingu. Televízia musela presunúť prenos na núdzovú stránku a časť zápasu odvysiela zo záznamu, ako sama uviedla na Twitteri. Správu priniesol portál Novinky.cz.

Verejnoprávna ČT na svojom twitterovom účte napísala, že "práve teraz čelí naozaj masívnemu kybernetickému útoku", poprosila divákov o zhovievavosť a dodala, že "robí, čo môže".

"Odporúčame sa na sledovanie športových udalostí pripojovať niekoľko minút pred ich začiatkom, keď je sieť menej zaťažená," dodala televízia.

Z webu ctsport.cz presunula Česká televízia prenos na núdzové stránky sport-static.ceskatelevize.cz. Hokejový zápas neprenášal televízny kanál ČT Sport, tam išiel biatlonový šprint žien. Po skončení biatlonu sa tretia tretina zápasu vysielala na televíznom kanáli ČT Sport.

ČT postihujú kybernetické útoky DDoS. Prvé výpadky hlásila televízia už pred prenosom slávnostného olympijského ceremoniálu v piatok 4. februára a potom aj v sobotu dopoludnia. Útoky sú väčšinou načasované na nejaký prenos s účasťou českých športovcov.

Útok DDoS (Distributed Denial of Service) prebieha vždy rovnako. Státisíce počítačov začnú pristupovať v jeden okamih na konkrétny server. Ten obvykle nezvládne spracovanie takého veľkého množstva požiadaviek a "spadne". Pre bežných užívateľov sa táto napadnutá stránka tvári ako nedostupná, píšu Novinky.cz.

Merčiakovi absolútne praskli nervy! Záznam zo ZOH plný šťavnatých nadávok (VIDEO)
No kto by to do neho povedal! Jednému z našich najlepších a najoceňovanejších športových komentátorov Marcelovi Merčiakovi poriadne praskli nervy. Počas komentovania ZOH v Pekingu nastala chyba, ktorú Merčiak okomentoval tak šťavnato, že by sa... Čítať ďalej
07 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.