Prímestské autobusy na Liptove a Orave od stredy fungujú v upravenom režime
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Prímestská autobusová doprava v regiónoch Liptov a Orava od stredy funguje v upravenom režime. Dôvodom je nepriaznivá pandemická situácia. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martina Remencová.

"Prímestské autobusy prevádzkované spoločnosťou Arriva Liorbus v okresoch Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Námestovo jazdia do piatka 18. februára v hybridnom režime. To znamená, že k prázdninovému režimu pridajú spoje do škôl a zamestnania. Dôvodom je vysoká chorobnosť a karanténa vodičov v uvedených okresoch, ktoré sú aktuálne najpostihnutejšie vlnou omikronu," priblížila hovorkyňa.

Veľká Lehôtka pozor! Rozsiahla rekonštrukcia elektrického vedenia
Energetici začali s rozsiahlou rekonštrukciou elektrického vedenia v prievidzskej mestskej časti Veľká Lehôtka. Práce potrvajú do konca marca a vyžiadajú si väčšie odstávky elektriny. TASR o tom informoval špecialista externej komunikácie... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Do rokovaní zahrnuté aj potreby samospráv

Po ohlásení problémov ŽSK a dopravca hľadali riešenie na zabezpečenie dopravnej obslužnosti. Do rokovaní zahrnuli aj potreby samospráv. "Po konzultácii so starostami a primátormi sme sa snažili nastaviť spoje tak, aby bolo zabezpečené dochádzanie do práce, škôl a školských zariadení. V ostatných okresoch zatiaľ bude jazdiť prímestská doprava v bežnom režime," vysvetlila riaditeľka odboru dopravy Úradu ŽSK Gabriela Tisoňová.

Výpadok desať až 15 percent šoférov eviduje podľa Remencovej aj SAD Žilina, ktorá prevádzkuje prímestskú autobusovú dopravu v regióne Kysúc, horného Považia a na Turci. Ubezpečila, že dopravná obslužnosť v týchto regiónoch je zatiaľ zabezpečená bez zmeny.

Vzhľadom na rýchlo sa meniacu situáciu ŽSK apeluje na cestujúcu verejnosť, aby si skontrolovala vždy pred odchodom autobusový spoj na www.cp.sk, sledovala aktuálne informácie na stránke dopravcu www.arriva.sk a www.sadza.sk, poprípade sa obrátila na svoju obec, s ktorou bude dopravca každú zmenu cestovného poriadku komunikovať.

Mesto Košice bude štedré! Takúto sumu rozdelí
Mesto Košice vyhlásilo zelenú grantovú výzvu zameranú na podporu udržateľného rozvoja mesta, environmentálnych a eko-inovačných tém. Ako informuje na svojej webovej stránke, dokopy prerozdelí sumu 50.000 eur. Navrhované projekty musia spĺňať... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.