Mesto Košice bude štedré! Takúto sumu rozdelí
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Mesto Košice vyhlásilo zelenú grantovú výzvu zameranú na podporu udržateľného rozvoja mesta, environmentálnych a eko-inovačných tém. Ako informuje na svojej webovej stránke, dokopy prerozdelí sumu 50.000 eur.

Navrhované projekty musia spĺňať parametre všeobecne prospešných a verejne prospešných účelov. Žiadatelia o granty sa môžu sústrediť napríklad na projekty týkajúce sa vytvorenia zdravého životného prostredia a zvýšenia jeho odolnosti voči zmenách klímy, revitalizácie zastavaných oblastí a verejných priestranstiev prostredníctvom zelenej a modrej infraštruktúry či oblasti environmentálnej výchovy. Takisto môže ísť aj o projekty na rekultiváciu nevyužívaných a zanedbaných území, predchádzanie vzniku odpadu alebo zvýšenie podielu opätovného využívania tovarov a materiálov.

"Hystéria sa zmenila na besnenie" píše stále nechápajúci Korčok
Ide si svoje. Stena pre hrach, teflón, alebo... Korčok nechápe. Korčok slúži do roztrhania tela. "Niekoľko týždňov trvajúca hystéria a strašenie ľudí kvôli obrannej zmluve s USA, sa premenila na besnenie opozície a extrémistov v parlamente." Melie... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Projekty, ktoré podporujú najmä napĺňanie zelených politík mesta Košice

„Vyhlásená výzva je určená na projekty, ktoré podporujú najmä napĺňanie zelených politík mesta Košice v zmysle všetkých príslušných prijatých stratégií, ako je napríklad Program hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja mesta Košice a jeho funkčnej oblasti 2022 – 2027 v časti Zelený rozvoj. Výzva je určená subjektom, ktoré sa chcú aktívne zapojiť do riešenia týchto problémov v našom meste,“ povedal viceprimátor Marcel Gibóda. Podľa jeho slov je nezanedbateľným prínosom takýchto aktivít aj šírenie osvety a prezentovanie myšlienky Košíc ako zeleného mesta.

Mesto podporí jednotlivcov, organizácie alebo záujmové združenia, ktoré aktívne pôsobia v oblastiach ochrany životného prostredia na území mesta. Jednotlivec môže získať maximálne 4000 eur, združenia alebo ďalšie organizácie 7000 eur. Podmienkou pri všetkých projektoch je vlastné spolufinancovanie vo výške desať percent.

Žiadosť o dotáciu je možné podať do konca februára. Bližšie informácie sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Rozdupali parlamentarizmus i ústavu
Parlamentarizmus alebo parlamentná demokracia či parlamentný systém je politická závislosť vlády na parlamente, teda, výkonnej moci na zákonodarnej moci. Výkonná moc sa zodpovedá parlamentu. Celému parlamentu, teda, aj opozícii. Hoci sa to... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.