Do Poľska po benzín len s bandaskou
09 | 02 | 2022 I Rasťo Ekkert

Ak vás lákajú nižšie ceny pohonných hmôt v zahraničí tak pozor aby ste sa nedostali do konfliktu so zákonom, upozorňuje hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská. Teraz sa pozrieme ako je to, ak sa vydáte do susedného Poľska.

Plná nádrž a jedna bandaska

„Fyzická osoba nemá povinnosť podať daňové priznania a zaplatiť spotrebnú daň z minerálneho oleja z množstva prevyšujúceho v bežnej nádrži a v jednej prenosenej nádrži s objemom do 10 litrov. Povedala hovorkyňa finančnej správy.

Ak natankujete viac musíte platiť

Ak ale natankujete do bandasky viac ako 10 litrov ste podľa zákona vypočítať si spotrebnú daň podľa aktuálnej sadzby a okamžite podať colnému úradu daňové priznanie a spotrebnú daň zaplatiť.

Papaláš, ktorého nominovali „Obyčajní“ ľudia
Policajný prezident Hamran si užíva luxus plnými priehrštiami. Na dovolenku cestuje s podriadenou v štátnej limuzíne, na sebe má oblečenie a šperky za tisíce eur. Správu priniesol týždenník Plus 7 dní. Dočasne poverený policajný prezident Štefan... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Pri väčšom množstve a nepriznanej dani hrozí pokuta

A pozor tá môže byť poriadne mastná. Ak máte viac a neviete preukázať pôvod pohonných hmôt, alebo minerálneho oleja hrozí vám pokuta od 100 do 100-tisíc eur. V prípade blokového konania je to maximálne 165 eur.

Riskovať sa neoplatí

Colníci sú v pohotovosti a môžu vás kedykoľvek zastaviť a skontrolovať. „Znamená to, že je oprávnený zastavovať vozidlá, zisťovať množstvo prepravovaného minerálneho oleja, kontrolovať prepravné doklady a kontrolu vyznačiť v týchto dokladoch, ako aj kontrolovať minerálny olej nachádzajúci sa v bežných nádržiach dopravných prostriedkov, vozidiel, strojov a motorov,“  upozorňuje hovorkyňa.

Rázne slová Maroša Žilinku k ministrovi obrany
Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta vťahovanie jeho osoby a prokuratúry ako nezávislej inštitúcie do politického boja. Uviedol to v reakcii na slová ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) o tom, že Žilinka začal politickú kampaň a že sa... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog. Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.