Rázne slová Maroša Žilinku k ministrovi obrany
09 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmieta vťahovanie jeho osoby a prokuratúry ako nezávislej inštitúcie do politického boja.

Uviedol to v reakcii na slová ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽANO) o tom, že Žilinka začal politickú kampaň a že sa chce uchádzať o funkciu prezidenta.

"Generálny prokurátor SR sa nebude vyjadrovať k špekuláciám, ktoré sú prezentované vo verejnom priestore. Zložením sľubu 10. decembra 2020 začalo generálnemu prokurátorovi plynúť sedemročné funkčné obdobie, počas ktorého chce napĺňať ústavnú pôsobnosť prokuratúry, teda chrániť práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu," uviedol Žilinka v reakcii, ktorú TASR sprostredkoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Jaroslav Naď je presvedčený, že Maroš Žilinka chce byť prezidentom SR
Generálny prokurátor Maroš Žilinka začal svoju politickú kampaň, myslí si minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Je presvedčený, že generálny prokurátor sa chce uchádzať o funkciu prezidenta. Uviedol to v reakcii na Žilinkov prejav, ktorý chcel... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Žilinka v utorok (8. 2.) požiadal o slovo počas diskusie k obrannej dohode. Poslanci to však hlasovaním odmietli. Jeho prejav podvečer v sále prečítal Juraj Blanár (Smer-SD). Naď kritizoval obsah prejavu, ktorý podľa jeho slov nie je hodný generálneho prokurátora. Prejav prekvapil aj ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Išlo podľa nej o politický prejav.

Šéf generálnej prokuratúry v prejave pripomenul, že SR má skúsenosti s pobytom cudzích vojsk na našom území. Argumentoval okupáciou Československa v roku 1968, keď mali vojská Varšavskej zmluvy dočasný pobyt na našom území na základe zmluvy medzi vládou Československej socialistickej republiky a vládou Zväzu sovietskych socialistických republík. Túto zmluvu označil za "nepochybne výhodnejšiu" pre SR, než je dohoda o obrannej spolupráci s USA.

Plazili sa do parlamentu ako potkani
Takto na dnešnej tlačovej besede strany Republika zhodnotil správanie koaličných poslancov počas schvaľovania obrannej dohody z USA jej predseda Milan Uhrík. Pošliapali práva „To čo sa stalo v uplynulých dňoch na Slovensku, nemá v dejinách... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Rasťo Ekkert

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.