Bitka poslancov v parlamente má následky: Ukrajina žiada OSPRAVEDLNENIE!
09 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Šéf diplomacie sa musí riadne hanbiť! Poslanci sa toťiž priamo pred rečníckym pultom v parlamente pobili o štátnu vlajku Ukrajiny! Veľvyslanectvo Ukrajiny na Slovensku teraz žiada ospravedlnenie za dehonestujúce správanie sa viacerých poslancov k vlajke Ukrajiny. Čo sa vlastne na rokovaní Národnej rady SR stalo?

SaS sa pobilo s ĽSNS

Peter Krúpa (ĽSNS) a Andrej Medvecký sa v utorok (8. 2.) pred začiatkom diskusie o obrannej dohode v parlamente postavili k rečníckemu pultu aj so slovenskou vlajkou. Následne k pultu prišli aj Jana Bittó Cigániková a Miroslav Žiak (obaja SaS) s ukrajinskou vlajkou, píše portál 1pluska.sk.

Poslanci sa pri pulte začali navzájom oblievať vodou. Vodou poslanci ĽSNS oblievali aj ukrajinskú vlajku a ďalší poslanci ĽSNS nakoniec štátny symbol Ukrajiny poslancom SaS vytrhli z rúk.

Je mu to ľúto a hanbí sa

Veľvyslanectvo zároveň ich správanie odsudzuje. "Ivan Korčok počas rokovaní v Kyjeve potvrdil pevnú a neochvejnú pozíciu Slovenska pri podpore Ukrajiny. Nesprávne zaobchádzanie s vlajkou Ukrajiny poslancami Marekom Kotlebom a Andrejom Medveckým (obaja ĽSNS) nemôže touto podporou otriasť," zdôraznilo veľvyslanectvo.

Heger označil polovicu Slovákov za mafiu a extrémistov! Edo, vodka na obed NAOZAJ nie je dobrý nápad, odkazujú občania
Zlo sa netoleruje, ale sa s ním bojuje! Presne takto začal svoj status na sociálnej sieti premiér Eduard Heger. Reagoval tak na protest pred parlamentom, na ktorom občania vyjadrili svoj nesúhlas s podpisom dohody s USA. Tým zlom myslel všetkých s... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok avizoval, že SR sa Ukrajine ospravedlní diplomatickou cestou. 

"Niekoľko týždňov trvajúca hystéria a strašenie ľudí pre obrannú zmluvu s USA sa premenili na besnenie opozície a extrémistov v parlamente. Už je veru ťažko medzi nimi rozoznať rozdiel. Rúbe sa hlava nehlava a nedotknuteľné už nie sú ani symboly nášho suseda, ktorý sa nachádza v ťažkej situácii," skonštatoval Korčok na sociálnej sieti.

"Je mi to ľúto a hanbím sa za to o to viac, že k tomu došlo práve počas mojich rokovaní v Kyjeve. Diplomatickou cestou sa ospravedlníme," zdôraznil.

Jozef Pročko zaútočil na slovenských včelárov!
Poslankyňa Monika Kozelová (OĽaNO) a Martin Fecko (OĽaNO) pripravujú zákon, ktorý podľa slovenských včelárov spôsobí historický nedostatok kvalitného medu a zvýši dovoz nekvalitného medu zo zahraničia. Predseda Slovenského zväzu včelárov Milan... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Nechutné divadlo

Po návrate z Kyjeva sa chystá do parlamentu a chce absolvovať rozpravu, ktorá ale podľa neho nemá zo strany opozície nič spoločné s normálnou a kultivovanou argumentáciou.

"Ako som už povedal, pri tejto dohode už zďaleka nejde len o ňu ale o to, či chceme, aby extrémisti za asistencie opozície otočili zahraničnopolitické smerovanie Slovenska. Presne toto sa odohráva pred našimi očami v parlamente," dodal minister zahraničia.

Boris Kollár: Dúfam, že po súdnej mape sa ministerstvo bude naplno venovať exekučnej amnestii
Na práve prebiehajúcej parlamentnej schôdzi sa bude rokovať aj o reforme súdnictva ministerky spravodlivosti Kolíkovej. Tzv. súdnej mape bola na jej ministerstve za posledný rok venovaná značná pozornosť. Predseda parlamentu očakáva, že rovnaká... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.