Hlasovanie o zmluve DCA (NAŽIVO)
09 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Opäť ponúkame aktuálne spravodajstvo o dianí v Národnej rade i pred ňou. Parlament má dnes o 11:15 hlasovať o kontroverznej vojenskej dohode s USA.

Národná rada (NR) SR v stredu odsúhlasila dohodu o obrannej spolupráci Slovenska s USA.

Za bolo 79 poslancov a tlieskli viac ako keď by sa hlasovalo o znížení daní alebo pomoci ľuďom. Nech sa páči, zoznam zradcov Slovenskej republiky!

Zdroj: FB Tomáš Taraba

11:40

V hlasovaní o samotnom návrhu vojenskej zmluvy SR a USA vládna koalícia uspela. Národná rada vyslovila súhlas s kontroverznou zmluvu.

Odloženie hlasovania nebolo schválené (návrh poslanca Suska) Neboli schválené ani návrhy poslancov Fajč/Kéry/Fico 

11:30

Začína sa hlasovať. Ako prvé sa hlasuje o procedurálny poslanca Suska zo Smeru-SD o odložení hlasovania. Návrh nebol schválený. Podobne neprešiel ani druhý podobný procedurálny návrh Suska.

Stanoviská klubov

M. Šipoš / OĽaNO - podpísanie zmluvy považujú za krok k vyššej bezpečnosti SR a preto sú za jej podpis. Budú hlasovať za.

A. Zemanová / SaS - budú hlasovať za - vedia, kam patríme, sme súčasťou EU, NATO, odmietajú demagógiu a ukážu, že vedia ukázať, čo Slovensko potrebuje

M. Kotleba / ĽS NS - parlamentom schválenú vlastizradu ĽS NS podporiť nemôže.

R. Fico / Smer - vláda dnes schválila cvičenie našich vojakov v rámci NATO na Ukrajine, čo len potvrdzuje agresívny kontext zmluvy s USA. Za týchto okolností Smer nemôže hlasovať za.

R. Fico - vláda dnes schválila cvičenie našich vojakov v rámci NATO na Ukrajine, čo len potvrdzuje agresívny kontext zmluvy s USA.

11:25

Poslanec Fajč podáva pozmeňujúci návrh poslancov Smeru na odloženie hlasovania a prerokovanie zmluvy s verejnosťou.

11:15

Pred NR SR sa stretávajú občania. V ďaleko menšej miere, ako tomu bolo včera, atmosféra je pokojná, organizátori Konvoja pozývajú všetkých na "miesto činu".

11:23

Parlament bude o obrannej dohode s USA hlasovať po 11.15. Hlasovaniu budú predchádzať krátke stanoviská poslaneckých klubov, ktoré prednesú ich zástupcovia.

11:15

Malo by prísť  na rad dlho očakávané hlasovanie o zmluve DCA.

Šéf Smeru-SD Robert Fico požiadal prestávku na poradu poslaneckých klubov.

 

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.