Eduard Chmelár: Vládna moc sa topí vo vlastných klamstvách
08 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

Eduard Chmelár, politológ a historik pripomína, ako minister obrany Jaro Naď označil informácie denníka The New York Times o tom, že na Slovensko majú cvičiť ukrajinských povstalcov, za klamstvá. Pripomína aj vyjadrenie poslanca z OĽaNO Juraja Krúpu, ktorý sa podľa Chmelára dokonca nechal počuť, že nositeľka Pulitzerovej ceny Helene Cooper si to navymýšľala, aby sa stala zaujímavou.

"Prešlo len pár dní a všetko je inak," zdôrazňuje Chmelár a tvrdí, že vládna moc sa topí vo vlastných klamstvách. 

Chmelár reaguje na vyjadrenie ministra obrany Jaroslava Naďa, ktorý podľa neho na FB stránke napísal toto: „Jednou z možností je napríklad výcviková aktivita zameraná na výcvik, poradenstvo a asistenciu jednotkám a štábom Ozbrojených síl Ukrajiny.“ 

Chmelár zdôrazňuje, že si nevie spomenúť na takých patologických klamárov v súčasnej politike, akým je Jaro Naď.

"Klame vám do očí ako malé dieťa, jeho výpovede si odporujú, neustále sa menia a už onedlho, ak parlament vojenskú zmluvu s USA schváli) sa dozviete, v čom všetkom vás tento chorobný luhár podviedol. Ale to už bude neskoro," vysvetľuje Chmelár.

V príspevku na sociálnej sieti spomína Eduard Chmelár aj vyjadrenie bezpečnostného analytika Andreja Šandora: "Keď vyšla spomínaná správa v New York Times, český bezpečnostný analytik. Andrej Šándor neveriacky krútil hlavou a povedal: “Nechať si na svojom území cvičiť nejaké bojové skupiny cudzieho štátu by asi nebolo rozumné. To by bolo možné považovať za zapojenie sa do konfliktu... Slovenskí predstavitelia by museli byť blázni, aby niečo takéto povolili.“ To je to správne slovo – sú to šialenci. Im na Slovensku vôbec nezáleží, je im fuk, čo sa s ním stane, oni si splnia úlohu a keď bude zle, Američania sa o nich postarajú. Ale my všetci tu chceme žiť. V mieri, slobode a priateľstve so všetkými, ktorí o to majú záujem," píše Chmelár.

Karol Lovaš: Slovenská vláda pôsobí ako svojho času Vasil Biľak
"Slovenská vláda ukazuje v danej veci bezprecedentný amaterizmus a neprofesionalitu. V očiach spojencov pôsobí ako svojho času Vasil Biľak. "Užitočný idot", ktorý je ale bez podpory domáceho obyvateľstva pre spojencov na dve veci. Na nič. A na to... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Dlhší čas v dosiaľ nevídanom rozsahu klame aj prezidentka republiky

Chmelár je presvedčený, že už dlhší čas v dosiaľ nevídanom rozsahu klame aj prezidentka republiky.

"Zuzana Čaputová v predvolebnej kampani podviedla voličov rovnako, ako ich podvádza dnes. Čo vlastne povedala? Pred troma rokmi tvrdila, že zmluva sa prijíma len preto, aby sme mohli prijať od Američanov dar vo výške 100 miliónov a neznamená prítomnosť amerických vojakov. Čo iné to je, ak nie klamstvo? Pýta sa.

Chmelár opätovne upozorňuje aj na to, že o žiadnych 100 miliónoch nie je v dohode ani zmienka.

"Boli sme takí hlupáci, že sme im to podpísali na čestné slovo. Ako sa dá Američanom veriť, o tom podal svedectvo líder bulharskej opozície Kostadin Kostadinov, ktorý upozornil, že do dnešného dňa nedostali za rozmiestnenie Ozbrojených síl USA v Bulharsku ani cent a americkí vojaci neplatia ani nájomné. Keďže Zuzana Čaputová to ako hlavná veliteľka ozbrojených síl veľmi dobre vie a zapiera to, vedome klame," myslí si Chmelár.

Ak im toto prejde, bude dokonané! Slovensko zažije po vláde "zmeny", malú smrť
Niečo sa deje a píše sa o tom. Robia sa aj tlačové správy a politici na sociálnych sieťach chrlia. A potom sa niečo deje a všade je ticho. Lebo je lepšie, ak sa to "niečo", iba potichu schváli a bude dokonané! Ale chcú Slováci podporovať... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Klamú aj mainstreamové médiá

Politológ a historik je presvedčený, že klamú aj mainstreamové médiá, z ktorých väčšina si neplní svoje základné informačné povinnosti. "Správajú sa ako piata kolóna okupačnej moci," píše.

V závere politológ cituje svojho priateľa a prednostu II. psychiatrickej kliniky SZU a FNsP F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Ludvíka Nábělka. A z citácie podčiarkuje: "...nezradiť odkaz našich starých otcov a nedopustiť akúkoľvek prítomnosť akýchkoľvek cudzích vojsk na území našej vlasti. Ej, veľa riskujete, páni, ak sa chystáte napľuť národu do očí a nádejáte sa, že ten sa s tým zmieri."

Text je redakčne skrátený.

(Medzititulky red. HD.)

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.