Karol Lovaš: Slovenská vláda pôsobí ako svojho času Vasil Biľak
08 | 02 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Slovenská vláda ukazuje v danej veci bezprecedentný amaterizmus a neprofesionalitu. V očiach spojencov pôsobí ako svojho času Vasil Biľak. "Užitočný idot", ktorý je ale bez podpory domáceho obyvateľstva pre spojencov na dve veci. Na nič. A na to druhé. Pamätá si niekto na nejaké výjazdové zasadnutie vlády Eduarda Hegera alebo Igora Matoviča mimo Bratislavy? Ja nie. Na správaní ministrov je to vidieť. Slovensko sa im vzďaluje. Oni sa vzďaľujú Slovensku. Zlá správa pre obe strany." Citát Karol Lovaš

"O amaterizme užitočného idiota, ktorý sa stal neužitočným," píše na sociálnej sieti Karol Lovaš.

Karol Lovaš, slovenský premonštrátsky kňaz a autor pôsobiaci v Česku si všimol, že generálny prokurátor Marián Žilinka chcel vystúpiť v parlamente k obrannej dohode s USA, ale poslanci vládnej koalície mu to svojimi hlasmi znemožnili.

"Nepamätám si, kedy národná rada znemožnila vystúpenie generálnemu prokurátorovi," píše.

Lovaš je presvedčený, že je nerozumné presadzovať čokoľvek proti vôli vlastného národa. "Vláda mala dostatok času a priestoru, aby zrozumiteľne vysvetlila celú stratégiu občanom. Nestalo sa tak. Proti sú starostovia a primátori dotknutých miest, ktorých sa príchod amerických vojakov týka," vysvetľuje.

Je presvedčený, že keby sa vládni predstavitelia dlhodobo neprezentovali ako amatéri, musela by ratifikácii zmluvy predchádzať verejná debata.

Ak im toto prejde, bude dokonané! Slovensko zažije po vláde "zmeny", malú smrť
Niečo sa deje a píše sa o tom. Robia sa aj tlačové správy a politici na sociálnych sieťach chrlia. A potom sa niečo deje a všade je ticho. Lebo je lepšie, ak sa to "niečo", iba potichu schváli a bude dokonané! Ale chcú Slováci podporovať... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Môže dôjsť k tragédii

"Predseda vlády a jeho ministri mali osobne navštevovať, až do definitívneho vysvetlenia vecí, dotknuté strany. Mali diskutovať. Vyjednávať. Ponúknuť finančnú podporu. To je to, čo by robili profesionáli na ich mieste. Akýkoľvek akt urobený z pozície moci a sily bude mať za následok vychýlenie kyvadla na druhú stranu," dodáva.

Lovaš sa obáva, že v dnešnej vyhrotenej situácii, po prípadnom príchode amerických vojakov, sa dá očakávať záškodnícka činnosť domáceho obyvateľstva. Tvrdí, že môže dôjsť k tragédii a nebude to chyba spojencov, ale tých, ktorí neboli schopní celú akciu profesionálne a dôstojne pripraviť.

V tomto kontexte pôsobí podľa Lovaša nedávny prejav prezidentky Zuzany Čaputovej ako predčasný výstrel z Aurory a je presvedčený, že tento druh munície si mala hlava štátu nechať na horšie časy, ktoré nás celkom iste čakajú.

Nezprecedentný amaterizmus a neprofesionalita

"Slovenská vláda ukazuje v danej veci bezprecedentný amaterizmus a neprofesionalitu. V očiach spojencov pôsobí ako svojho času Vasil Biľak. "Užitočný idot", ktorý je ale bez podpory domáceho obyvateľstva pre spojencov na dve veci. Na nič. A na to druhé. Pamätá si niekto na nejaké výjazdové zasadnutie vlády Eduarda Hegera alebo Igora Matoviča mimo Bratislavy? Ja nie. Na správaní ministrov je to vidieť. Slovensko sa im vzďaluje. Oni sa vzďaľujú Slovensku. Zlá správa pre obe strany," dodáva v závere príspevku.

Výzva prezidentovi Policajného zboru SR rešpektovať zákon
Oficiálna výzva prezidentovi PZ p. Hamranovi, aby rešpektoval právo o zhromažďovaní. Pozrite si video, zverejnené pred chvíľou na sociálnej... Čítať ďalej
08 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.