Odkaz politológa: „Je nutné rozpustiť nepotrebné NATO a vzkriesiť OBSE“
07 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Názor Alexandra Rahra

Nemecký politológ Alexander Rahr vyzval nemeckého kancelára Olafa Scholza, aby sa zamyslel nad rozpustením NATO kvôli tomu, že Severoatlantická aliancia nezvláda svoju úlohu zaistiť bezpečnosť v Európe. Komentár uverejnili prvnízprávy.cz.

Nebude súhlasiť s členstvom Ukrajiny v Aliancii

Je nutné rozpustiť nepotrebné NATO a vzkriesiť OBSE, myslí si nemecký politológ. Navyše naznačil, že nemecký kancelár Scholz nebude súhlasiť so vstupom Ukrajiny do Aliancie. Ako upresnil, kancelár nezruší veto svojej predchodkyne Merkelovej proti členstvu Ukrajiny v NATO.

Kurz „úpravy“ systému

Podľa Alexandra Rahra Olaf Scholz aktivuje nemeckú zahraničnú politiku. Stretáva sa s Macronom, potom s Bidenom vo Washingtone a potom s Putinom. Nemecko, na rozdiel od Anglicka, ktoré Ukrajincov vyzýva k „boju“, sa snaží brániť vojne. Scholz to dosiahne iba vtedy, keď nastaví kurz „úpravy“ systému. Bude mať poradcov, ktorí mu to ponúknu? – pýta sa politológ.

Nemecko medzi dvoma mlynskými kolesami (Fabian Busch)
Komentár Fabiana Buscha (GMX) Nemecko stojí medzi Nord Stream 2 a sankciami. O protichodné názory nie je núdza. Kým ministerská predsedníčka Meklenburska-Predného Pomoranska Manuela Schwesigová a bývalý kancelár Gerhard Schröder svorne presadzujú... Čítať ďalej
04 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Nátlak

Ako ďalej poznamenáva Alexander Rahr, Briti a neokonzervatívni globalisti z USA prostredníctvom svojich médií bezohľadne vyvíjajú nátlak na kancelára, nútia ho konať extrémne tvrdo, vyhrážajú sa Rusku sankciami, stopercentne stoja na strane ukrajinských úradov, vyzbrojujú Ukrajinu...

Nechce ísť proti „hlavnému prúdu“

Scholz sa vo svojich rozhovoroch „vykrúca“, poznamenáva politológ. Nemôže ísť proti hlavnému prúdu liberálnych elít, nechce stratiť moc, ale musí sa tiež riadiť tým, čo chcú, alebo skôr nechcú národy Európy: Európania nechcú bojovať a prelievať krv za Ukrajinu resp. za pochybné geopolitické ambície Spojených štátov. Preto veto jeho predchodkyne Merkelovej proti členstvu Ukrajiny v NATO nezrušil.

Emancipácia od diktátu Anglosasov

Nemecký kancelár Scholz v sebe musí nájsť silu, aby sa ukázal ako správny Európan (a Macron ho v tom podporí) – a konečne sa emancipovať od diktátu Anglosasov. Je nutné rozpustiť nepotrebné NATO a vzkriesiť OBSE, uzatvára komentár nemecký politológ Alexander Rahr.

(Medzititulky red. HD.)

Putin to vie... (Roman Joch)
Komentár Romana Jocha (Postoj) Aj keď Ukrajinci chcú byť členmi NATO – a človek sa im nemôže čudovať –, nikdy sa nimi nestanú. A Putin to vie, - konštatuje Roman Joch v článku Ukrajina a Rusko/K vojne ešte stále nemusí dôjsť, uverejnenom v denníku... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.