Uhrík to ustál, napriek presilovke
06 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

To je v jednej vete nedeľná relácia V politike na televízii Ta3. Moderátor Iliev hostil M. Uhríka (Republika), M. Majerského (KDH), A. Forróa (Aliancia) a T. Druckera (Dobrá voľba.

Alebo ak chcete použiť filmovú terminológiu - Sám proti všetkým.

Prečo nie je moderátor nestranný? 

Na pôde televízie sa stretli lídri mimoparlamentných strán, preto je len logické, že páni politici boli oponentami voči Milanovi Uhríkovi. Prečo bol ďalším jeho oponentom aj moderátor? Nemali by byť moderátori televízie, ktorá si hovorí spravodajská, aspoň trochu nestranní?  Veď prevádzkovateľ licencie pre televíziu TA3 musí plniť ustanovenia  zákona o vysielaní a retransmisii (308/2000 Z.z.).

Čo teda o mimoparlamentných stranách ukázala diskusia
KDH

"Ide si svoje" a Milan Majerský bol taký "bez chuti a zápachu" - neprekvapil, ani neurazil mainstreamového diváka. Deklaroval známy postoj KDH, ktoré by za zmluvu bez mihnutia oka zahlasovalo a názor ľudí by ho nezaujímal. Rovnako, ako ho nezaujímal ani v 2003. roku, keď šlo o vstup do NATO.

Zamotaná sama do seba
Ústavná právnička Judita Laššáková si "podáva" prezidentský palác, presnejšie jeho aktuálnu obyvateľku. To, čo sa deje, nazvala búrkou v prezidentskom šerbli. Manipulátor! "Ľuboš Blaha buď sám, alebo tým niekoho poveril, našiel video, kde Zuzana... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Dobrá voľba

a Tomáš Drucker pôsobil rovnako - tiež menoval tézu, podľa ktorej „patríme do štruktúr NATO a v prípade verejnosťou odmietanej DCA zmluvy ide vraj o nafúknutú tému." Podľa jeho slov NATO neznamená len obranu, ale aj „investície“. Naopak, do relácie zrejme prišiel s úmyslom vzbudiť v divákoch strach zo šírenia ruského vplyvu na Slovensko. On je v podstate typický produkt mainstreamových médií, ktoré sa boja vplyvu Ruska, no vplyv USA či Európy minimalizujú.

Aliancia

Krisztián Forró vysvetlil, že spor Ukrajina-Rusko by sme nemali porovnávať s o slovensko-maďarským občasným zaiskrením vzťahov. Zjavne bol v relácii jediný, kto túto podobnosť nejako našiel, no zmluvu s USA víta. Pripomenul tiež, že na členstve Slovenska v NATO sa podieľali aj maďarské strany, ktoré boli v tom čase v NR SR. 

Republika

Odmieta protiruské strašenie a šírenie propagandy. Milan Uhrík vníma zapájanie sa do konffliktu ako jednostranné "hádzanie viny" na Rusko. Jeho postoj je jasný - Slovensko by sa nemalo nechať vtiahnuť do americkej agresie. Ako už mnohokrát, deklaroval postoj Republiky, že Slovensko má ideálnu šancu stať sa v tomto spore diplomatickým mediátorom. 

Dostal, čo dostať mal
Nezaradený poslanec a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini si po odvysielaní Sobotných dialógov s premiérom Eduardom Hegerom nedal servítku pred ústa. Poslal ho totiž do obchodu. Aby si vraj urobil obraz o tom, ako sa Slovensko pripravilo na... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.