R. Michelko vyvracia tvrdenia Š. Harabina
07 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Tak zase raz zmluva s DCA, tentokrát z pohľadu politológa a vydavateľa Romana Michelka.

No nie len o tom sú jeho aktuálne Veci verejné.

Protesty v Bratislave

Uplynulú stredu sa ich konalo niekoľko, rekapituluje R. Michelko. Ten pred prezidentským palácom bol čisto občiansky a zúčastnili sa ho osobnosti ako Judita Laššáková, Viliam Hornáček a iní. Nebol politický, hoci v dave bolo vidieť aj vlajky istej politickej strany. Druhý, pred Národnou radou, organizovaný hnutím Republika bol rovnako mohutný a vystúpili na ňom okrem čelných predstaviteľov hnutia aj osobnosti, ako Ján Čarnogurský.

Zastavia protesty "plnenie" zmluvy?

"Bohužiaľ, nezastavia. Koaličná väčšina plná „osobností“ na občanov zvysoka kašle. Zadania istej ambasády sú vždy podstatnejšie. Nakoniec, poslanci majú hlasovať podľa vedomia a svedomia, nuž ale aké vlastné vedomie a svedomie! stačí, aby Michal Šípoš či Jaroslav Naď zaplieskali bičom a ich poslanci poslušne odmávajú čokoľvek. Demonštrácie občianskych aktivistov, ale aj opozície jasne ukázali, čo si o zmluve DCA myslí väčšina občanov, ale politický valec už ide na plné obrátky." Konštatuje Michelko vo videu, aby následne rozobral celú situáciu. 

Logika sociálnych netvorov
Toto video RNDr. Jána Baránka si vlastne "vypýtal" minister financií Igor Matovič a jeho podpora nákupnej turistiky do Poľska či Maďarska. "Namiesto toho, aby pružne zareagovala aj slovenská vláda, počúvame také nezmysly, ako treba počkať, ako... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomôže vzdanie sa mandátov?

Tu sa názor R. Michelka rozchádza s názorom bývalého sudcu Š. Harabina. Ten tvrdí, že by stačilo, keby sa opoziční poslanci vzdali svojich mandátov a museli by sa konať nové parlamentné voľby. Toto by mohlo fungovať len za istých okolností, ktoré Michelko vo videu veľmi jasne vysvetľuje.

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.

Dámy si skočili do vlasov
Mária Vargová je kandidátkou na detskú ombudsmanku, ktorú nominoval poslanec Ondrej Dostál (SaS). V TV štúdiu SME okrem iného zaznelo, že v čase V. Tomanovej sa z úradu urobilo niečo, čo slúži len elitám. K V. Tomanovej sa nevyjadrila "Nechcem... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Eka Balašková