Logika sociálnych netvorov
06 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Toto video RNDr. Jána Baránka si vlastne "vypýtal" minister financií Igor Matovič a jeho podpora nákupnej turistiky do Poľska či Maďarska.

 

"Namiesto toho, aby pružne zareagovala aj slovenská vláda, počúvame také nezmysly, ako treba počkať, ako sa to vyvŕbi, čo to spraví v Poľsku, Maďarsku." Hovorí nezvykle nahnevaný J. Baránek, pričom konštatuje vyjadrenie nejakého "treťosektorového protoidiota", že to, čo robia Poliaci a Maďari sú nesystémové opatrenia a podobné bludy.

 

"Tento sociálny netvor ( Igor Matovič - pozn. re. HD) povedal, že my DPH na potraviny znižovať nebudeme, lebo štát má menšiu stratu na DPHčke, keď ľudia chodia potraviny nakupovať do zahraničia, ako keby tú DPH na potraviny znížil," cituje Ján Baránek ministra a vysvetľuje, že podľa tohto "sociálneho netvora" sa štátu viac oplatí, keď ľudia chodia nakupovať do zahraničia, lebo na tej DPH stratí menej, ako keby ju mal znížiť.

Nacistický algoritmus

"Väznení v koncentrákoch neboli pre nich ľudia. Bol to pre nich výrobný nástroj a presne takto rozmýšľali. Keď tam mali pobočky veľké nemecké firmy, nacisti si vedeli zrátať, kedy sa im ešte oplatí toho väzňa živiť, lebo stále na ňom viac zarobia, ako na pracovnej sile a kedy sa im to už neoplatí a zlikvidujú ho." Hovorí rozhorčený Baránek. 

"Tento psychopat s vami nenarába ani ako s ľuďmi, lebo keby ste boli tí otroci v koncentračných táboroch, vedel by vás aspoň zobchodovať." Sme pre neho ešte menej, ako vrece zemiakov - aj to by vedel zobchodovať.

Čo je však zarážajúce,

Že všetci - kolegovia vo vláde, koaliční poslanci, parlament, sú ticho. Boja sa o svoje príjmy? "Načo tam sedíte, vy darmožráči?" Pýta sa nahnevaný Baránek a vzápätí si aj odpovedá. "Sedíte tam na to, aby ste zastupovali týchto ľudí!" 

Otázky na autority

Je naša prezidentka skutočne tou prezidentkou všetkých ľudí? Sú biskupi len na to, aby ľuďom v kostoloch kázali, že sa majú dať očkovať? Prečo tieto autority "nekričia" na obranu bežných ľudí? Pýta sa na sociálnej sieti Ján Baránek.

Naďov flašinet
Drzosť a samoľúba arogancia ministra obrany Jaroslava Naďa dosahuje až po prvé prstence Jupitera. Posúďte sami z jeho statusu na sociálnej sieti. "Pre expertov na medzinárodné právo, obranu či diplomatov je to jasné: žiadne základne, jadrové... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku. Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme. Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD. .

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.