Čo sľubuje Le Penová, keď vyhrá prezidentské voľby?
07 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Prezidentská kandidátka pravicovej strany Národné zhromaždenie Marine Le Penová sa zaviazala, že ak vyhrá prezidentské voľby, Francúzsko vystúpi z NATO. Jej prejav k voličom v Remeši odvysielala BFM.TV, informuje iz.ru.

Podľa prezidentskej kandidátky Le Penovej sa Francúzsko musí stiahnuť z vojenských blokov a chrániť svoje vlastné záujmy.

„Preto vystúpime zo spoločného velenia NATO, aby sme sa už nemohli nechať zatiahnuť do cudzích konfliktov," - povedal Le Penová.

Prezident Macron „zneužil“ pôdu europarlamentu. Nasledovala spŕška kritiky (VIDEO)
Vystúpenie prezidenta Emmanuela Macrona v Európskom parlamente sa nieslo v duchu francúzskej predvolebnej kampane, píše de.euronews.com. Francúzska volebná kampaň v europarlamente O necelé tri mesiace sa bude vo Francúzsku voliť nový prezident.... Čítať ďalej
23 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Francúzsko uniká Francúzom

Ako Le Penová dodala, Francúzsko v novom storočí akoby „unikalo Francúzom".

Zrušenie sankcií voči Rusku

V januári sa krajne pravicový prezidentský kandidát Eric Zemmour, šéf  politickej strany Reconquête (Znovudobytie), vyslovil za zrušenie európskych sankcií voči Rusku. Podľa jeho názoru sa USA angažujú v štvaní európskych krajín proti Rusku kvôli jeho veľkému územiu a vplyvu na politickej scéne.

Predvolebný rebríček

Januárový prieskum agentúry Ipsos ukázal vysokú šancu na znovuzvolenie súčasného prezidenta Emmanuela Macrona. Najbližšou súperkou súčasného lídra je kandidátka strany Národné zhromaždenie Marine Le Penová. Na treťom mieste je republikánska kandidátka Valérie Pécressová. Štvrté miesto v prvom kole podľa prognózy agentúry Ipsos získal krajne pravicový politik Eric Zemmour.

Francúzske prezidentské voľby sa budú v apríli 2022, dodáva iz.ru.

(Medzititulky red. HD.)

Už dorazili
Do Poľska dorazili prví americkí vojaci, ktorí majú posilniť východné krídlo NATO uprostred napätia medzi Západom a Ruskom, informuje portál novinky.cz. Americkí vojaci pristáli na letisku Jasionka neďaleko Rzeszowa na juhu Poľska. Jednotky sú... Čítať ďalej
06 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom 

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.