Uprostred ukrajinsko-ruskej krízy: Stoltenberg odchádza z NATO!
04 | 02 | 2022 I Ingrid Vrabcová

Severoatlantická obranná aliancia NATO bude musieť nájsť nástupcu generálneho tajomníka Jensa Stoltenberga uprostred stupňujúceho sa napätia s Ruskom, informuje de.euronews.com.

Bude šéfom nórskej centrálnej banky

Jens Stoltenberg (62) bude totiž novým šéfom nórskej centrálnej banky, oznámilo v Osle nórske ministerstvo financií.

Kým sa Jens Stoltenberg ujme svojej novej funkcie, nórsku centrálnu banku od marca dočasne povedie jej zástupkyňa Ida Wolden Bacheová.

Stoltenberg zdôrazňoval, že chce ukončiť svoje pôsobenie v NATO do konca septembra. Generálnym tajomníkom vojenskej aliancie je od roku 2014. Jeho súčasný mandát sa končí 30. septembra 2022.

Zelenskyj: „Nemôžem byť ako ostatní politici, ktorí sú Spojeným štátom vďační len preto, že sú Spojené štáty"
Nemá žiadne obavy z vojny na Ukrajine? Zelenskyj svojimi výrokmi dráždi Západ. Zatiaľ čo NATO neustále varuje pred ruskou inváziou, ukrajinský prezident sa zrazu zdá byť pokojný. To vyvoláva údiv najmä v USA. Čo vlastne chce Zelenskyj? – pýta sa... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Momentálne je ako krízový manažér v ukrajinsko-ruskom konflikte. Západná vojenská aliancia 30 európskych a severoamerických štátov sa obáva, že ruské jednotky by mohli vtrhnúť do susednej krajiny.

Stál aj na čele vlády

Sociálny demokrat Stoltenberg bol v rokoch 2000 až 2001 a 2005 až 2013 predsedom nórskej vlády. Jeho otec Thorvald Stoltenberg zas  nórskym ministrom zahraničných vecí a obrany.

USA vysiela svetu „neklamný signál“ (VIDEO)
USA posielajú do Európy 2 000 vojakov, 1 000 sa presúva z Nemecka na východ, informuje de.euronews.com. Bidenova administratíva posiela do Európy ďalších 2 000 vojakov - v čase napätia medzi Ruskom a Ukrajinou. Dve tisícky amerických vojakov majú... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Stoltenbergova kandidatúra na post šéfa centrálnej banky bola kontroverzná kvôli jeho blízkemu priateľstvu so sociálnodemokratickým šéfom vlády Jonasom Gahrom Støhrem, dodáva de.euronews.com.

(Medzititulky red. HD.)

„Pozveme ruské jednotky,“ -  hrozí veliteľ doneckých separatistov. Má Kyjev plán útoku na Donbas?
Separatisti z neuznanej Doneckej ľudovej republiky tvrdia, že ukrajinský generálny štáb dokončil plán útoku na oblasť pod ich kontrolou. Eduard Basurin, jeden z veliteľov ľudových milícií doneckých separatistov, povedal, že majú právo obrátiť sa na... Čítať ďalej
03 | 02 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.