Zaočkovaní pred viac ako deviatimi mesiacmi sú úradne nezaočkovaní
01 | 02 | 2022 I TA SR/Ivan Brožík

Platnosť očkovania sa skrátila na deväť mesiacov. Informuje TA SR.

Platnosť očkovania proti ochoreniu COVID-19 sa od utorka skrátila z jedného roka na deväť mesiacov po poslednej dávke. V prípade režimu na hraniciach zmena nastane od piatka 4. februára.

Jednotné pravidlá nastavila Európska komisia, upravili sa preto vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Tak už nielen Mikas

 "Európska komisia prijala pravidlá, podľa ktorých bude COVID preukaz EÚ platný na cestovanie deväť mesiacov po ukončení kompletného očkovania. Z tohto dôvodu zosúlaďujeme trvanie platnosti vo vyhláškach ÚVZ SR," uviedla hovorkyňa úradu Daša Račková. Posun pri režime na hraniciach vysvetlila potrebou zmien v systéme eHranica.

Zaočkovaní po máji 2022 sú nezaočkovaní - absurdné!

Platnosť deväť mesiacov sa podľa ministerstva zdravotníctva počíta od podania druhej dávky u dvojdávkovej vakcíny a podaní jednodávkovej vakcíny. Po uplynutí deviatich mesiacov sa už osoba nepovažuje za zaočkovanú.
"Po skončení platnosti preukazu bude osoba v režime základ, teda ako keby nebola zaočkovaná. Riešením je aplikácia posilňujúcej dávky," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. informovala TA SR.

Naši politici a novinári sa správajú ako absolventi osobitnej školy
"Budúce voľby nebudú o reformách, ale o schopnosti riadiť štát" Začína svoju ďalšu úvahu na sociálnej sieti publicista a politológ Eduard Chmelár. "Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka má môj rešpekt za to, s akým pokojom a rozvahou čelil osobným... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ivan Brožík

_________________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.