Sebavedomia po oblaky, úcty ani za krtinec...
01 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Žijeme nezdravú dobu, keď je sebareflexia cudzí pojem, zato ambície kvitnú, ako orgován v máji. Zabúda sa aj na "obyčajnú" slušnosť a úctu voči veku a skúsenostiam.

Vyprahnutá sebakritika?

"Ako inak si vysvetliť aroganciu juniorského 26 ročného poslanca NR SR A. Stančíka, ktorý sa bohorovne vyjadruje k práci a zahraničnej ceste generálneho prokurátora do Moskvy." Vysvetľuje svoje rozhorčenie Karol Farkašovský: "Nielenže spochybňuje jeho kompetencie - aj to veľmi nedôveryhodne - a obviňuje ho z údajného poškodzovania záujmov Slovenska, ale volá ho ešte aj na koberček – do zahraničného výboru parlamentu."

Kauza Marianka pred súdom
Pred senátu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa posadili Kamil Bernáth, Roman Brenčič a Milan D. Ide o proces v kauze prípravy úkladnej vraždy bývalého starostu obce Marianka, Dušana Statelova. Z čoho ich viní obžaloba Čelia... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Neokrôchanec

"To je prejav hrubej nielen politickej, ale najmä ľudskej neokrôchanosti a nevychovanosti mladého magistra, poslanca. Čo už dosiahol a urobil ctený pán magister a parlamentný šuhaj v živote – okrem plamenných rečí za legalizáciu marihuany?" Pýta sa K. Farkašovský, ktorý si prácu v parlamente vyskúšal "na vlastnej koži". "Kde berie odvahu vyjadrovať sa k práci, činnosti a kompetenciám generálneho prokurátora. Človeka, ktorý stráži zákonnosť v štáte, ktorý má za sebou profesionálnu históriu a ktorého - po zhode - zvolilo do funkcie 135 poslancov NRSR z celého politického spektra?"

GP je nezávislá inštitúcia

"Napriek tomu prišiel na zasadnutie zahraničného výboru do parlamentu. Čuduj sa svete výbor nebol uznášania schopný. Chýbala väčšina ctených poslancov výboru. Mali zrejme inú dôležitejšiu prácu, alebo sa možno cítili celou situáciou zahanbení." Konštatuje K. Farkašovský: "Ak im vyrazila červeň na lícach - to by bol ten lepší prípad."

Trápne, smiešne a detinské, pani prezidentka!
Uverí ešte niekto patetickej pani prezidentke, čo síce "citlivo vníma" a "pamätá si" okupáciu ČSSR z roku 1968, ale pokojne poverí ministra Naďa, aby podpísal "pozývací list" pre armádu USA? Zamýšľa sa Monika Sofiya Soročinová. Kozmická... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.