Kauza Marianka pred súdom
01 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Pred senátu Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa posadili Kamil Bernáth, Roman Brenčič a Milan D. Ide o proces v kauze prípravy úkladnej vraždy bývalého starostu obce Marianka, Dušana Statelova.

Z čoho ich viní obžaloba

Čelia obvineniu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy, ktorý spáchali formou spolupáchateľstva. Tiež zo zločinu útoku na verejného činiteľa, nedobrovoľného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, píše Pluska.

K. Bernáth si s R. Brenčičom podľa obvinení  mali objednať na likvidáciu exstarostu dvoch mužov za odmenu niekoľko desiatok tisíc eur.

Obhajcovia považujú obžalobu za nedôvodnú

Jeden z obhajcov skonštatoval, že sa za celú prax nestretol s obžalobou, pri ktorej sa prokurátor v závažných skutkoch opiera o výrazy typu "nezistená, nestotožnená osoba", "v nezistený čas", "v nezistený deň" alebo "nezisteným spôsobom". Verí preto, že dokazovanie ukáže jej nepravdivosť. Obžalovaní vyhlasujú, že sú nevinní a budú vypovedať.

Aj keď sa mainstream rozdrapí, treba ich brať vážne
Odídenci od Mariána Kotlebu a jeho ĽS NS sú rozhodne dravejší, priebojnejší, inovatívnejší. Sú však vhodní aj ako koaličný partner? Rozhodne viac, ako my, do toho vidí Roman Michelko, vydavateľ a politológ. Vysoká miera pravdepodobnosti je v... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.