Prešov: Čudné dianie v tamojšej nemocnici
01 | 02 | 2022 I Eka Balaskova

Nemocnica v Prešove má "peknú" hanbu - vedie ju človek, ktorý bol právoplatne odsúdený.

Zamestnancom sa to nepáči.

Minister mu dôveruje

"Aj keď proces ešte nie je uzavretý, odvolal sa, ale je veľmi zaujímavé, že sa tým odvolací súd už viac ako 2 roky nezaoberá a požíva dôveru ministra zdravotníctva," napísali zamestnanci v podnete, ktorý zaslali do redakcie Plusky. 

Nehovorí sa tomu "prieťahy v konaní"?

Riaditeľ nemocnice v Prešove Ľubomír Šarnik bol odsúdený vo veci zločinu neodvedenia dane a poistného. Vlani v novembri mal o jeho odvolaní rozhodovať odvolací súd, no obžalovaný v tom čase vymenil obhajcu. Ten samozrejme potreboval čas na naštudovanie spisu a decembrové pojednávanie bolo znovu presunuté na iný termín.

Prognóza - ešte dva mesiace a...
Podľa najnovších preferencií sa R. Fico a jeho strana Smer - SD približujú k predvolebným percentám strany Hlas - SD. Je medzi nimi rozdiel 1,5 %, čo je na úrovni štatistickej chyby. Podľa politológov je otázkou času, kedy sa Smer dostane na... Čítať ďalej
01 | 02 | 2022 | Ján Papuga

Irónia

Pritom Šarnik bol do funkcie menovaný, lebo je expertom na ozdravovanie podnikov. Vlani predstavil projekt parkovania. Zamestnanci hovoria o nemalých investíciách. : "Boli totiž vybudované nové rampy na vstupoch a výstupoch do areálu nemocnice, kamery, parkovacie plochy. Mal pomôcť zlepšiť situáciu, po jeho zavedení však vyvolal taký odpor zamestnancov a taký chaos, že po niekoľkých týždňov bol zrušený."  Do areálu nemocnice sa síce dostanete cez rampu len ak si vezmete lístok, no výstupné rampy sú na prejazd voľné. A tak môžu motorizovaní návštevníci areálu nemocnice vyjsť bez platenia, píše Pluska.

Nespokojní s projektom dochádzky

Zaviedli ho od začiaku roka. Jeho súčasťou bola investícia do elektronických čítačiek na jednotlivých pracoviskách a mal sprehľadniť dochádzku personálu. "Systém je však momentálne nepoužiteľný a zamestnanci musia dochádzkové výkazy vypisovať dvojmo, aj elektronicky aj ručne ako doteraz. Nebolo to dobre pripravené, firma, ktorá to zabezpečovala, rýchlo elektroniku nainštalovala, zaškolila zamestnancov, ale len po technickej stránke, a odišla. Zostali však nedoriešené problémy, pre ktoré je systém nepoužiteľný," napísali zamestnanci pre Plusku. 

"Súťaž" o predpisy liekov

Tá sa zdá zamestnancom najčudnejšia. Nemocnica má vlastnú lekáreň a riaditeľ "vymyslel súťaž, pacienti z ktorého oddelenia si v nej vyberú predpísané lieky, tvrdí Pluska.

Nemocničná lekáreň v Prešove. Zdroj - google mapy

Matovišova sestra Belicová: Nie som dezolát, opica, ani múdrosráč. Ide mi len o pravdu
Zuzana Belicová roky podporovala hnutie svojho brata. V ostatnej dobe je toho priveľa aj na ňu. Tentokrát na svojej nástenke zverejnila dôležitú informáciu. "Toto je dôležité" Otvára Belicová svoj status: "Momentálne tu koaliční ministri a ich... Čítať ďalej
31 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.