Pre vládu prekvapivý prieskum: Slováci vinia za napätie viac USA a NATO než Rusko
30 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Politici by si mali konečne začať všímať nálady Slovákov! Tí totiž za narastajúce napätie na rusko-ukrajinskej hranici a v Pobaltí zväčša vinia USA a NATO a nie Rusko. Už vláda chápe tú nevôľu k dohode s USA?

Politici by sa mali začať riadiť vôľou národa!

Za napätie na rusko-ukrajinských hraniciach môžu podľa Slovákov skôr USA a NATO než Rusko. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu TV Markíza Na telo.

Prieskumná otázka znela: Kto podľa vás môže za narastajúce napätie na rusko-ukrajinskej hranici a v Pobaltí, Rusko alebo Spojené štáty a NATO?

Podľa výsledkov si 44,1 percenta respondentov myslí, že za napätie medzi Ukrajinou a Ruskom môžu Spojené štáty americké a Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO). Za pôvodcu napätia označilo 34,7 percenta opýtaných Rusko a 21,2 percenta odpovedalo „neviem", informuje portál sme.sk.

Trump odkazuje Bidenovi: Posielaš vojakov na nesprávnu hranicu!
Najprv si uprac doma! Bývalý americký prezident nalieha na Bidena, aby najprv zabezpečil hranicu USA predtým, než bude „hovoriť o inváziách do iných krajín“, informuje portál RT. Bývalý prezident Donald Trump na sobotňajšom zhromaždení „Zachráňte... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Nielen voliči opozície

NATO a USA vinia za napätie najmä priaznivci strán Republika (90,3 percenta), Smer (78,6 percenta), Hlas (54,1 percenta), následne PS (26,2 percenta), Sme rodina (39,2 percenta), KDH (25,3 percenta), OĽaNO (19,6 percenta) a SaS (15,6 percenta).

Rusko považujú za pôvodcu napätia najmä priaznivci strán SaS (65,6 percenta), OĽaNO (59,1 percenta), Hlas (27,9 percenta), Smer (10,6 percenta), PS (56,7 percenta), Republika (6,3 percenta), Sme rodina (41,2 percenta) a KDH (47,5 percenta).

Priemerný koaličný volič viní za napätie z 23,9 percenta USA a NATO a z 56,1 percenta Rusko. Priemerný opozičný volič viní za napätie medzi dvoma štátmi zo 71 percent USA a NATO a zo 16,3 percenta Rusko.

Prieskum bol vykonaný v období od 19. januára do 26. januára na vzorke 1017 respondentov.

Zelenskyj ostro kritizuje USA a médiá! Varuje pred panikou
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj varuje pred šírením poplašných správ. Na hraniciach s Ukrajinou je síce 100 000 ruských vojakov, prezident však zrazu hodnotí situáciu ako „nie napätejšiu ako predtým" - a ostrej kritike podrobil aj Biely... Čítať ďalej
30 | 01 | 2022 | Ingrid Vrabcová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.