Trump odkazuje Bidenovi: Posielaš vojakov na nesprávnu hranicu!
30 | 01 | 2022 I Diana Zaťková

Najprv si uprac doma! Bývalý americký prezident nalieha na Bidena, aby najprv zabezpečil hranicu USA predtým, než bude „hovoriť o inváziách do iných krajín“, informuje portál RT.

Bývalý prezident Donald Trump na sobotňajšom zhromaždení „Zachráňte Ameriku“ v Conroe v Texase kritizoval Bidenovu administratívu za „posadnutosť tým, ako chrániť ukrajinskú hranicu“, pričom ju obvinil, že zatvára oči pred krízou priamo v USA na  hraniciach s Mexikom.

Cez naše hranice preniká celá planéta!

"Všetci vo Washingtone sú posadnutí tým, ako chrániť ukrajinskú hranicu, ale najdôležitejšia hranica na svete pre nás momentálne nie je hranica Ukrajiny, je to hranica Ameriky," povedal Trump svojim priaznivcom.  

S odvolaním sa na rekordne vysoké počty nelegálnych migrantov, ktorí sa dostali na americko-mexickú hranicu, exprezident prirovnal prílev ľudí k „invázii“, ktorá ohrozuje bezpečnosť USA. Ďalej tvrdil, že Joe Biden už „vzdal“ hranicu USA a „teraz cez ňu preniká celá planéta, ako keby bola Amerika porazená na bojisku“.

Najprv zastavte inváziu do USA

„Predtým, ako budú naši lídri hovoriť o inváziách do iných krajín, musia zastaviť inváziu do tejto krajiny,“ dodal Trump a navrhol, aby USA posilnili svoje jednotky na svojej južnej hranici namiesto toho, aby rozmiestnili amerických vojakov bližšie k ruskému prahu.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/29/ked-sankcie-tak-sankcie

Predtým, ako Joe Biden pošle nejaké jednotky na obranu hraníc v Európe, mal by poslať vojakov na obranu našich hraníc priamo tu v Texase," zdôraznil exprezident.

Trump sa na zhromaždení vyjadril len deň po tom, čo Biden médiám povedal, že americkí vojaci budú vyslaní do východnej Európy "v najbližšom čase". Začiatkom tohto týždňa Pentagon uviedol približne 8 500 vojakov do "zvýšenej pohotovosti" s cieľom poslať ich do regiónu.

Následky plnohodnotného konfliktu

Zatiaľ čo Pentagon vylúčil možnosť zapojenia americkej armády do „bojových operácií“ na Ukrajine, najvyšší americkí generáli vykreslili pochmúrny obraz následkov potenciálneho plnohodnotného konfliktu medzi Kyjevom a Moskvou, varujúc pred „hroznými“ následkami a „významnými počtami obetí,“.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa, tak ako Moskva, snažil odmietnuť správy o „bezprostrednej“ invázii Ruska na Ukrajinu a prosil západné médiá a politikov, aby prestali vyvolávať zbytočnú paniku.

Ochrániť Európu! Predstavitelia 15 európskych pravicových strán z 12 krajín Európy sa dohodli!
Na spolupráci proti vonkajšej hrozbe sa dohodli v sobotu v Madride predstavitelia 15 európskych pravicových strán z 12 krajín Európy. Medzi účastníkmi podujatia boli aj predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, poľský premiér Mateusz Morawiecki i... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.