Poradca predsedu NR SR Borisa Kollára, Pavel Hagyari si zadovážil exluzívny byt priamo v historickom centre Prešova
31 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

Pavel Hagyari bývalý primátor Prešova a aktuálne poradca predsedu NR SR Borisa Kollára, si zadovážil exluzívny byt priamo v historickom centre už spomínaného mesta. K jeho nadobudnutia však viedla strastiplná cesta. Píše 1pluska.sk

Jedná sa o historickú stavbu priamo pri 500-ročnej konkatedrále získal Pavel Hagyari pred rokmi, ešte v čase, keď nepôsobil v komunálnej politike. “Nehnuteľnosť som kúpil na úver a bola v dezolátnom stave," tvrdí Pavel Hagyari. Do stavu, v akej je dnes, ju prerábal dlhé roky. Dnes je z nej priam skvostna nehnuteľnosť. Jej spodná časť s vchodom z Hlavnej ulice slúži na komerčné účely. Zdobí ju balkón, na ktorom sedí bronzový anjel s podobizňou dcéry majiteľa stavby. Na poschodí tým vytvoril rozhľahlý byt, ktorý dýcha  históriou. Nie je to iba vďaka tomu, že múry a oblúkové klenby pamätajú časy dávno minulé. Pripomínajú ju aj umelecké diela a interiérový nábytok. „Mám veľmi rád umenie," priznáva muž, o ktorom je známe, že podporuje mnohých umelcov.

„Do jeho bytu sa vchádza cez drevenú historickú bránu z námestia. V klenutom dvore je za masívnymi mrežami schodisko vedúce na horné poschodie veľkolepej stavby. Je poriadne široké, stupnice sú nízke, takže sa nahor kráča veľmi pohodlne. V jeho strede sú v múre vsadené oblúkové otvory, ktoré skrášľujú vysoké bronzové sochy. Vstup do bytu zdobia masívne vchodové dvere a obrovské dekoratívne zrkadlo z medeným rámom v tvare slnka. “ Výhľad z bytu je z jednej strany na historické centrum blízko konkatedrály. Z druhej do dvora, ktoré obkolesujú susedné stavby v pamiatkovej zóne, skrášlené popínavými rastlinami.

https://www.hlavnydennik.sk/2022/01/27/cinska-prefikanost-po-rusky-video

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.