Za čo kritizuje Inštitút ľudských práv Zuzanu Čaputovú?
29 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Tentokrát ide o Inštitút ľudských práv (IĽP). Jeho šéf Peter Weisenbacher sa v denníku Pravda vyjadril, že pri rokovaniach so šejkom Mohamedom bin Zájdom Ál Nahjánom v Dubaji mala pani prezidentka nastoliť aj tému ľudských práv.

Národný deň v Dubaji

Prezidentka ho otvorila na svetovej výstave EXPO, k čomu na sociálnej sieti napísala:  „Je to možnosť prezentovať kreativitu a schopnosti Slovenska, inovátorov, vedcov, podnikateľky a podnikateľov, ale aj slovenskú kultúru svetovému publiku v regióne, ktorý aj pre nás prináša mnohé príležitosti“. Výsledkom jej rokovania s korunným princom Abú Dhabí, šejkom Mohamedom bin Zájdom Ál Nahjánom je prísľub: „Ešte počas tohto roka príde na Slovensko tím zo Spojených arabských emirátov, aby dohodol ďalšie možnosti ekonomickej spolupráce.“

Streda bude deň Republiky pred parlamentom - možno aj váš!
Zdá sa, že streda bude nie len dňom, keď zasadne vláda, ale aj dňom, keď sa bude konať protest. Na Hromnice sa chystá ďalší protest so začiatkom o 16:00 pred NR SR. Pozýva naň vedenie hnutia Republika. Prečo by sme tam mali byť Milan Mazurek... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Možno jej o modernom otroctve nik nepovedal...

„Je mimoriadne znepokojujúce, že prezidentka rokovala s korunným princom Abú Dhabí a úradujúcim prezidentom Emirátov bez toho, aby nastolila otázku ľudských práv. Pracuje tam pritom viac ako 250-tisíc zahraničných robotníkov v podmienkach, ktoré všetky relevantné organizácie nazývajú moderným otroctvom. Časté sú fyzické tresty, odbory sú zakázané a aktivisti, ktorí sa ich v minulosti pokúšali založiť, zmizli alebo náhle zomreli za nevyjasnených okolností,“ upozornil pani prezidentku Weisenbacher.

Ľudské práva sú univerzálne

"Je chvályhodné, že pani prezidentka sa vyjadruje a snaží sa angažovať za dodržiavanie ľudských práv v Rusku, Číne alebo na Kube, no ľudské práva sú univerzálne a všetci ľudia sú si rovní. Takouto selekciou, kde ich porušovanie vidí a kde nie, znižuje nielen váhu vlastných slov, ale nepriamo napomáha aj režimom, ktoré sama oprávnene kritizuje." Nešetrí kritikou šéf IĽP.

"Koniec koncov ruskej alebo čínskej vláde stačí poukázať na takýto dvojitý meter a celú problematiku ľudských práv tým zametie pod koberec,” dodáva Weisenbacher.

Draxler: Pani prezidentka o ľudských právach hovorí veľmi rada
Pani prezidentka o ľudských právach hovorí veľmi rada a potrebu k zlepšovaniu ľudských práv veľmi správne zdôrazňuje aj naša vláda, píše Juraj Draxler. A zaoberá sa pani prezidentkou. Zuzana Čaputová je v Dubaji a na výstave EXPO v Dubaji sa... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.