Draxler: Pani prezidentka o ľudských právach hovorí veľmi rada
28 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Pani prezidentka o ľudských právach hovorí veľmi rada a potrebu k zlepšovaniu ľudských práv veľmi správne zdôrazňuje aj naša vláda, píše Juraj Draxler.

A zaoberá sa pani prezidentkou. Zuzana Čaputová je v Dubaji a na výstave EXPO v Dubaji sa pofotila aj s princom Abú Zabí Zájd al Nahjánom. 

O ľudských právach však ani zmienka,

či aj tam bojuje za ľudské práva. Napríklad tým, že by korunnému princovi zdvorilo pripomenula, aby ich dodržiavali. "To ma veľmi prekvapilo." Konštatuje J. Draxler: 

Draxler pripomemína aj pár faktov.

"V Dubaji pracuje asi 250 tisíc zahraničných robotníkov v stavebníctve v podmienkach, ktoré sa pokojne dajú nazvať moderným otroctvom. Po príchode do krajiny im zoberú pasy, žijú často tak, že natlačení v miestnostiach spia jeden na druhom, v táboroch v púšti s hroznými hygienickými podmienkami," píše.

Chmelár o zvrátenosti v politickej propagande
Politológovi a historikovi Eduardovi Chmelárovi tentokrát udrela do očí politická propaganda, do ktorej boli zatiahnuté deti. Práve to považuje za zvrátenosť Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí. Eduard Chmelár sa vyjadril na... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Tu by sa tie ľudské práva pripomenúť celkom hodilo

"Ide o krajinu, kde si panovnícka rodina robí, čo sa jej zachce. Panovník nechal nedávno uniesť svoje dve dospelé dcéry. Nechcú bývať v Dubaji, ale jednu nechal uniesť z Británie, druhú jeho komando zastavilo pri dramatickom pokuse o útek z krajiny na mori." Objasňuje J. Draxler:

"Svoju ženu, ktorá sa s ním nechala rozviesť (ale nie v Dubaji, o rozvod požiadala na britskom súde) dokázateľne rôznorodo jeho ľudia zastrašovali."  Popisuje tiež nechutný prípad dlžníka spred pár rokov, ktorý sa síce dostal pred súd, no ten nevidel dôvod na stíhanie.

Ako je možné to ticho v Dubaji?

"Dalo by sa ešte pokračovať dosť dlho, ale pani prezidentka má isto dobrý prehľad. A napríklad v prípade Číny, Kuby či Ruska ona, podobne ako naše ministerstvo zahraničia, porušovanie ľudských práv zvyknú svedomito pripomínať." Čuduje sa J. Draxler: "Preto ma veľmi prekvapilo, že v prípade Dubaja si nikto z týchto ľudí nenašiel ani slovíčko. Ako je to možné?"

Anna Belousovová: Krajinu treba zmeniť "od podlahy"
Predsedníčka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová zastáva názor, že ak chceme na Slovensku niečo zmeniť, treba začať v samosprávach. A tak včera na Generálnu prokuratúru podala oznámenie pre prípad, ktorý sa v Čadci ťahá už roky. Veľmi... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Eka Balašková

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.