Tak predsa! Maroš Žilinka dostane pozvánku
28 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák (OĽANO) chce čo najskôr pozvať na rokovanie výboru generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

Členovia výboru s ním chcú diskutovať o viacerých aktuálnych témach i pripravovaných novelách zákonov.

Vetrák uviedol, že by s ním radi diskutovali osobne a spoznali jeho názor napríklad na novelu trestného zákona či na využívanie paragrafu 363 Trestného poriadku.

ZMOS: Vláda na nás kašle! Ak nepomôže protest, tešte sa na TOTO!
ZMOS toho má už plné zuby! I keď Združenie miest a obcí Slovenska vo svojej tlačovej správe nazvalo to, že na nich vláda kašle, kulantne ako dlhodobá neprínosná situácia, jedno je jasné. Idú do protestu! Ak nepomôže, nastúpi niečo ešte... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Diana Zaťková

Pozvánku generálny prokurátor dostane čo najskôr

"Dohodli sme sa, že pozvem generálneho prokurátora čo najskôr, aby vysvetlil témy, ktoré rezonujú v spoločnosti a sú aj predmetom záujmu členov výboru," uviedol Vetrák. Priblížil, že témami do diskusie sú aj nedávna cesta šéfa prokuratúry do Ruskej federácie a jeho dohoda s tamojšou prokuratúrou. Rovnako podľa jeho slov zaujíma poslancov názor Žilinku na reformu súdnej mapy a ďalšie pripravované zmeny.

Vetrák ozrejmil, že sa končí pripomienkové konanie k novele trestného zákona. "Novela vzbudzuje vášne, pretože sa tam rieši, povedzme 'trestanie za vyslovenie názoru', uvoľnenie trestnej politiky štátu pri držbe ľahkých drog, napríklad marihuany. Radi by sme poznali jeho názor na túto novelu," skonštatoval šéf výboru.

Dodal, že od minulého roka je prerušená aj schôdza výboru týkajúca sa rozhodovania Generálnej prokuratúry SR v citlivých kauzách, najmä v súvislosti s využívaním paragrafu 363 trestného poriadku. Aj o tom by teda poslanci vo výbore chceli ďalej diskutovať.

Na účelovú mediálnu propagandu a zatajovanie skutočnosti poukazuje Branislav Becík
Na účelovú mediálnu propagandu a zatajovanie skutočnosti poukazuje na sociálnej sieti Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou. "Smutné..." píše a dodáva aj viac. Je smutné, že verejnoprávna televízia, financovaná koncesionármi, teda... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.