Pani prezidentka, nie je TOTO náhodou pokrytectvo?
28 | 01 | 2022 I Eka Balašková

Judita Laššáková sa tentokrát pozrela na niečo, čo asi najviac leží na srdci našej pani prezidentke. Na ekologickú stránku vojnovej techniky v chránenom území.

A pozvala na veľmi dôležité stretnutie.

Skúšali ste stavať v CHKO?

V jednej takej chránenej krajinnej oblasti leží aj obec Kuchyňa a letisko, na ktorom by sa malo "rozložiť naše spojenecké vojsko".  "Skúsili ste tam niekedy stavať dom? Tam je všetko chránená krajinná oblasť. Tam nemôžete postaviť tehlu bez toho, aby vám do toho CHKO nezačalo zasahovať." Upozorňuje Laššáková na úvod svojho videa. "Mňa by veľmi zaujímalo, ako sa k tejto veci postaví pani prezidentka."

Najzelenšia zo všetkých

Občan SR tam bez povolenia CHKO stavať nemôže, ale americké stíhačky tam lietať pokojne môžu. "Uhlíková stopa amerických stíhačiek je najzelenšia stopa, aká vôbec existuje," konštatuje Laššáková so sebe vlastnou iróniou.

Tak predsa! Maroš Žilinka dostane pozvánku
Predseda Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR Milan Vetrák (OĽANO) chce čo najskôr pozvať na rokovanie výboru generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Členovia výboru s ním chcú diskutovať o viacerých aktuálnych témach i pripravovaných... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Pôjde podľa kolegovho vzoru?

Náš "najzelenší europoslanec, pán Hojsík za svoj najväčší úspech v minulom volebnom období považuje zákaz domáceho chovu tigrov. Pre nás v Európe a na Slovensku zvlášť, mimoriadne pálčivý problém, veď predtým sa tigre chovali takmer na každom balkóne... "Tento pán europoslanec hlasoval proti tomu, aby vojnové lode museli vykazovať, akú uhlíkovú stopu zanechávajú. Tomuto sa po Slovensky hovorí pokrytectvo. Takže ak pani prezidentka chce byť "zero waste - nulový odpad", čo presadila v kancelárii prezidentky, tak ma veľmi zaujíma, prečo ju netrápi, akú uhlíkovú stopu bude zanechávať americká vojnová technika jednak na Sliači, ale určite v obci Kuchyňa. Pretože občan SR si tam "neškrtne"." Upozorňuje Laššáková a dodáva: "Zdá sa, že Američan bude mať nadpráva."

Pozvánka

"Nerobím si nádeje, pani prezidentka to určite podpíše." Vyzýva Laššáková: "Posledná možnosť sú poslanci NR SR. Takže poprosím vás. Kto môžete, ja viem, že je to v stredu a bude zima, ale kto môžete, budúci týždeň v stredu o 14:00 pred NR SR."

Na účelovú mediálnu propagandu a zatajovanie skutočnosti poukazuje Branislav Becík
Na účelovú mediálnu propagandu a zatajovanie skutočnosti poukazuje na sociálnej sieti Branislav Becík, starosta obce Dvory nad Žitavou. "Smutné..." píše a dodáva aj viac. Je smutné, že verejnoprávna televízia, financovaná koncesionármi, teda... Čítať ďalej
28 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.