Mazákovo konanie je jasné ohýbanie práva, Kolíková stále nechápe prečo
26 | 01 | 2022 I Gabriela Fedičová

Predseda súdnej rady JUDr. Ján Mazák sa síce ospravedlnil sudcovi Najvyššieho súdu SR, Františkovi Moznerovi, ale podľa sudkyne Marcely Kosovej, ide o viac, ako je ohýbanie práva. 

Predseda súdnej rady JUDr. Ján Mazák sa nečakane ospravedlnil sudcovi Najvyššieho súdu SR, Františkovi Moznerovi za pasáž v liste, adresovanom predsedníčke Poradnej rady európskych sudcov (PRES).

Mazák v ospravedlnení uviedol, že Mozner je podozrivý z pokusu o spoluprácu s uväznenými za vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. List mal napísať v decembri 2020 bez vedomia členov súdnej rady, ktorým kompromitoval Františka Moznera. Mazák v liste predsedníčku PRES požiadal, aby predmetnú pasáž požiadala o bezpredmetnú a neprihliadala na ňu. Sudca Mozner jeho ospravedlnenie prijal.

Predseda Súdnej rady Ján Mazák sa ospravedlnil
JUDr. Ján Mazák, predseda Súdnej rady SR sa dnes ospravedlnil sudcovi Najvyššieho súdu SR, Františkovi Moznerovi. Písomné ospravedlnenie sa týkalo pasáže v liste, adresovanom predsedníčke Poradnej rady európskych sudcov (PRES). Mazák v ňom... Čítať ďalej
26 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Mazákovo konanie je ohýbanie práva

Sudkyňa Marcela Kosová, potom, ako sa dozvedela, že Mazák napísal list predsedníčke Poradnej rady európskych sudcov bez vedomia členov súdnej rady, ktorým navyše hrubo a bezprecedentne osočil Františka Moznera, sa ostro, verejne ohradila proti spôsobu a obsahu tohto listu.

"Podľa Kosovej je Mazákovo konanie viac, ako ohýbanie práva," informuje Ereport.

Sudkyňu Kosovú kontaktoval predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta, ktorý jej oznámil, že oslovil ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú s tým, že je treba voči nemu vyvodiť zodpovednosť,” uviedla podľa Ereport Kosová.

Kolíková ale nechápe, čo predseda Najvyššieho súdu Ján Šikuta žiada, keďže Mazák sa Moznerovi ospravedlnil.

Kosová pre Ereport uviedla, že: "...predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta bude o týchto skutočnostiach informovať predsedov Najvyšších súdov EU z titulu jeho funkcie podpredsedu Siete predsedov najvyšších súdov EU, ako aj Európsku sieť súdnych rád.”

A informovala tiež o tom, že Mozner podal na Mazáka žalobu. 

Mazákovi nedávno zaslali verejnú výzvu, ktorú podpísali sudcovia aktívni, ale aj emeritní sudcovia vrátane viacerých bývalých sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky a bývalých členov Súdnej rady, okresní sudcovia, krajskí sudcovia, aj sudcovia Najvyššieho súdu. Dokopy ju podporilo 103 sudcov a zoznam nie je konečný. Skončí Mazák vo funkcii predsedu súdnej rady?

Verejná výzva pre predsedu súdnej rady Mazáka. Bude to jeho koniec?
Verejnú výzvu predsedovi súdnej rady Mazákovi podpísali sudcovia aktívni, ale aj emeritní sudcovia vrátane viacerých bývalých sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky a bývalých členov Súdnej rady, okresní sudcovia, krajskí sudcovia, aj sudcovia... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Gabriela Fedičová