Viete, čo je nocebo?
25 | 01 | 2022 I Eka Balaskova

Pojem "placebo efekt" je známy asi všetkým nám - je to pocit, že zjedenej tabletke pripíšeme zlepšenie nášho zdravotného stavu. 

Stretávať sa však začíname aj s pojmom !nocebo".

Čo to teda je?

Ivona Kellnerová (Hnutie Republika) píše, že médiá to označujú za stav, v ktorom si vsugerujete, že po očkovaní budete mať nežiadúce účinky. "Jasné, môžete si vsugerovať, že vás bolí hlava, ale ako si môžete vsugerovať zlyhanie srdca, alebo krvnú zrazeninu?" Pýta sa Kellnerová.

Akceptujeme hlúposť?

"Možno by si mali aj mienkotvorné médiá zvážiť, koľko hlúpostí je samostatne mysliaci človek schopný a ochotný akceptovať." Upozorňuje Kellnerová na sociálnej sieti.

O pár hodín zasadne Bezpečnostná rada štátu
Premiér zvolal o situácii na Ukrajine mimoriadnu bezpečnostnú radu. Informuje TA SR O situácii na Ukrajine bude popoludní rokovať Bezpečnostná rada SR. Premiér Eduard Heger (OĽANO) zvolal jej mimoriadne rokovanie. Hlavnou témou bude situácia na... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | TA SR/Ivan Brožík

____________________

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.