Svätý Otec otvorene...Svet potrebuje jednotu kresťanov
25 | 01 | 2022 I Norbert Pančík

 

Pápež František na sociálnu sieť Twitter pred záverom Týždňa modlitieb  prispel myšlienkou za jednotu kresťanov.Uvádza to  zdroj tkkbs.sk

„Sme na ceste k stále plnšiemu spoločenstvu vedenému jemným Božím svetlom, ktoré rozptyľuje temnotu rozdelenia a nasmerúva nás k jednote kresťanov. Svet potrebuje Pánovo svetlo, ktoré svieti len v láske, v spoločenstve.“Nechal sa počuť Svätý Otec.

Zároveň treba pripomenuť, že na zakončenie Týždňa modlitieb za jednotu kresťanov v utorok 25. januára bude pápež František za účasti ekumenických zástupcov predsedať o 17.30 v Bazilike sv. Pavla za hradbami večerným chválam zo sviatku Obrátenia svätého apoštola Pavla.Uvažuje pápež František.

Komunikácia je schopnosť srdca, ktorá umožňuje blízkosť

Svätý Otec 24. januára rozoslal cez Twitter odkaz venovaný sviatku patróna novinárov a spisovateľov sv. Františka Saleského:

„Iba ak budeme venovať pozornosť tomu, koho počúvame, čo počúvame a ako počúvame, môžeme rásť v umení komunikácie, ktorej podstatou nie je teória alebo technika, ale schopnosť srdca, ktorá umožňuje blízkosť.“Uviedol pápež

V deň sv. Františka Saleského bol vo Vatikáne publikovaný text Posolstva pápeža Františka na 56. svetový deň spoločenských komunikačných prostriedkov, ktorý sa bude sláviť 29. mája 2022. Záverom Svätý Otec sa v ňom zameral na dôležitosť počúvania a dal mu názov „Počúvať uchom srdca“.

Nikdy som nikde nečítal, že by niekto seriózny potvrdil to, čo tvrdia americké tajné služby
"Americké tajné služby niečo tvrdia, ale nečítal som, že by to niekedy niekto potvrdil." Český frontový fotograf o Ukrajine. Líbya, Egypt, Stredozemné more, Náhorný Karabach, východ Ukrajiny, Rusko. Nielen odtiaľ svoje snímky reportoval. Dostal... Čítať ďalej
25 | 01 | 2022 | Ivan Brožík

 

Pomáhame si navzájom  

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať. Ďakujeme, že pomáhate šíriť názory, ktoré sa tradičnými médiami k verejnosti nedostávajú.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie. Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk, alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ďakujeme za vaše návštevy - Redakcia HD.